Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata, la Realitatea TV, ca se va decide daca va candida la prezidentiale in cateva saptamani, ca este exclus sa o faca sub sigla unui partid, si ca este "tot atat de bun ca toti candidatii la prezidentiale la un loc", transmite NewsIn. Oprescu a sustinut ca ia in calcul posibilitatea de a candida, detaliind ca aceasta este o idee de-a sa recenta, pentru ca inainte nu-si imagina ca Romania va ajunge "in circul asta care se petrece acum".

  • "Asa cum am spus, iau in calcul foarte serios aceasta chestiune. Asta in momentul asta cand vorbim. Asa am raspuns deschis in toate momentele care au trecut din luna noiembrie 2008 si asa mai departe. Niciodata nu am luat o hotarare si nu m-am jucat cu viata mea si nu am dorit sa dezamagesc, sa mint sau sa imi bat joc de un lucru. Nu e un lucru simplu de a lua o hotarare de genul asta. Stia Oprescu in noiembrie 2008 ca ajungem in 2009, cu circul asta care se petrece acum?"

Edilul sef al Capitalei s-a aratat increzator in sansele sale, spunand ca este "tot atat de bun ca toti" candidatii la prezidentiale la un loc. "Nu am spus niciodata ca sunt mai bun. Sunt tot atat de bun ca toti la un loc si mai mult decat atat", a raspuns Oprescu intrebarii de ce se considera el un candidat mai bun decat ceilalti anuntati deja.

Oprescu a mai sustinut ca are in sondaje peste 40%, neprecizand daca incredere sau intentie de vot, opinand insa ca sondajele in care el are 8% (ca intentie de vot, n.r.) sunt false.

  • "Mai lasati-ma cu sondajele astea, ca eu nu-mi exprimasem nici ideea – vorbesc de 2008 – si toata lumea ma calarea in sondajele astea si ma scadea din ce in ce mai jos. Am intrebat un distins profesor de sociologie, participant direct, mi-aduc aminte si acum, februarie 2009. 'Spuneti-mi si mie dom’ profesor, ca nu m-a intrebat nimeni, nici daca vreau, nici daca nu vreau, dar spuneti-mi si mie, e adevarat ?". "Domnu’ Oprescu, aveti patruzeci si ceva la suta... Stati linistit""

Sorin Oprescu a mai sustinut ca adeversarii sai spun ca el nu a facut nimic la primarie si ca nu are sanse pentru ca le este frica.

  • "Le e frica. Le este frica. Nu vreau sa aduc in derizoriu toata discutia asta, dar le este frica.  Nu de mine. Le este frica de stampila pe care o pun cetatenii"

De altfel, Oprescu a fost rugat sa comenteze declaratiile liderului PSD Marian Vanghelie ca nu are sanse sa castige Presedintia, facute tot la Realitatea TV, cu cateva ore inainte.

  • "Dar ma doare, pentru ca pe baiatul asta (Vanghelie, n.r.) eu l-am ajutat. L-am ajutat, am avut incredere si am sustinut intotdeauna ca pentru primaria sectorului 5, el este un om care poate intr-adevar sa transforme acest sector. M-am inselat, asta e. Ma doare cand se vorbeste de vanghelizarea Bucurestiului, de vanghelizarea tarii sau de vanghelizarea tarii"

Oprescu a exclus totodata varianta ca, daca va candida, o va face sub sigla unui partid.

  • "Este exclus. Aduceti-va aminte de anul trecut, apropos de a mai participa intr-o formatiune politica. Am amintirile mele. Bune, rele, raman cu ele... Independent, doamna. Daca va fi, va fi intr-o independenta totala. Ca daca o luam iar de la capat cu stapan politic, nu facem nimic"

Edilul a mai spus ca el mizeaza, daca se va inscrie in cursa "pe toti oamenii care asteapta de ani si ani de zile sa traiasca in normalitate, sa aiba bani sa poata sa traiasca civilizat si ca Romania sa poata sa fie ceea ce-a fost odata" si s-a aratat dezamagit de actuala clasa politica.

  • "Ce sa vad doamna? Sa vad pe toti pitifelnicii, generatia a doua, ca fac ca profesorii lor si vin si se cearta de dimineata pana seara? Un cuvant nu spun de romani, un cuvant nu spun de viata lor, un cuvant nu spun de ce asteapta ei. Stiti ce fac astia? Astia sunt trupele alea cu tobe. Va aduceti aminte cum bateau aia in scuturi? Sa-i sperie! Sa-i tina in case, ca nu avem nicio varianta, suntem vai mama noastra... "

Intrebat cand se va hotari daca va candida, Oprescu a spus ca in cateva saptamani, invocand procedurile ce trebuie indeplinite de catre un candidat.

  • "Atunci cand voi lua aceasta decizie, o sa ies si o sa comunic cinstit, deschis. Cred ca putem sa ne gandim la saptamani, pentru ca aici nu este de joaca. Aici sunt niste formule foarte clare, niste proceduri foarte clare"

Fostul parlamentar PSD a sustinut ca exista si posibilitatea sa se razgandeasca.

  • "Exista posibilitatea ca in cea mai adanca seriozitate sa imi vad de treaba mea, acolo unde sunt acum si sa construiesc ceea ce am inceput. Fara clopotei, fara tam-tam, fara surle, fara trompete"

Oprescu a negat si ca ar avea o intelegere cu actualul presedinte. Intrebat daca are vreun aranjament cu Traian Basescu in privinta candidaturii, el a raspuns: "Doua cuvinte: ex-clus!".