Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat sambata ca Mircea Geoana ar putea propune, daca devine presedinte, un guvern de uniune nationala, neexcluzand posibilitatea ca si PDL sa fie invitat sa faca parte din acesta, relateaza NewsIn. Intrebat, in cadrul unei emisiuni difuzate la Realitatea TV, care sunt variantele pe care le iau in considerare social-democratii in functie de castigatorul alegerilor prezidentiale, primarul sectorului cinci a declarat:

  • "Eu va spun ca daca Mircea Geoana este maine presedintele Romaniei, care ar mai fi problema in acest Guvern? N-ar mai fi nicio problema, nu trebuie tratata neaparat problema sa iasa PDL de la guvernare, nu stiu, zic, imi asum eu raspunderea pentru ce zic, poate vine Mircea Geoana cu solutie de guvern de uniune nationala. De ce neaparat sa scoatem PDL si sa nu folosim oamenii buni? De ce sa nu mergem in perioada asta complicata si de criza sa gasim solutii pentru romani?"
  • "Cineva nu gandeste de a castiga si de a scoate PDL, nu asta este tinta, ci sa gasim solutiile economice, repet, poate ne asumam  inclusiv un guvern, de ce nu, de uniune nationala, care este problema?"

Intrebat daca o solutie ar putea fi si un guvern minoritar al PSD, Vanghelie a confirmat si aceasta posibilitate.

  • "Poate sa fie si asta o solutie, in care anumite partide vor sa sustina PSD sa duca mai departe un program de guvernare. Eu va spun ca PSD poate sa preia guvernarea, fara scandal, si s-o duca mai departe. Sunt sigur ca, cu oamenii pe care ii are, PSD poate sa preia guvernarea si sa schimbe lucrurile in Romania", a continuat liderul social-democrat. Vanghelie a evitat sa spuna pe care din variante le prefera, declarand ca "e rolul lui Mircea Geoana sa va spuna solutiile".

Anterior acestor afirmatii, Vanghelie declarase in cadrul emisiunii ca exista si oameni de la PDL pe care ii apreciaza, mentionandu-l aici pe Vasile Blaga si isi exprimase regretul ca Traian Basescu, la finalul anului trecut, nu a gasit solutia unui guvern de uniune nationala.

  • "Nu vreau sa ma duc intr-o anumita extrema si sa spun ca numai de la PSD sunt oameni de calitate, peste tot sunt oameni de calitate si sunt si oameni care ar trebui sa faca un pas in spate si din acest punct de vedere cred ca ar trebui sa gasim o solutie si presedintele Romaniei avea si calitatea si posibilitatea sa gaseasca solutia unui guvern de uniune nationala si sa lasam jocurile. Cu toata lumea ar fi trebuit presedintele, daca ar fi avut o responsabilitate, sa caute specialistii cei mai buni....".

Primarul sectorului cinci a mai spus ca liderii coalitiei se cearta "in proportie de 70% pe probleme de Traian Basescu".

  • "Scandalurile si problemele in coalitie intervin cand ambitiile personale ale presedintelui Romaniei doresc sa fie peste Guvernul Romaniei, peste premierul Boc si peste ministrii din Guvernul Boc".