Remus Cernea si-a lansat oficial, vineri, candidatura la Presedintie, din partea Partidului Verde, intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul acestei formatiuni politice, anunta Mediafax. Cernea a venit la eveniment imbracat cu un tricou verde pe care se putea citi sloganul "ThinK Big, Vote Green".

Candidatul "verzilor" le-a spus jurnalistilor prezenti la conferinta de presa ca provine din zona non-guvernamentala, fiind presedintele Asociatiei Umaniste Romane, si ca a fost implicat in campania privind salvarea Parcului Carol.

Remus Cernea a explicat ca a ales sa faca pasul catre politica, prin asumarea unei candidaturi la Presedintie, pentru a oferi o alternativa la actualii politicieni, care in ultimii 20 de ani au avut "o prestatie politica infantila".

El a aratat, totodata, ca lupta pe care a purtat-o de pe pozitiile societatii civile il califica pentru intrarea in cursa prezidentiala, iar atacurile la care a fost supus l-au intarit pentru a face fata unei batalii politice dure.

El mai spune ca prin candidatura sa ofera o alternativa care contrasteaza radical cu ofertele prezentate de celelalte partide, care nu fac altceva decat sa cumpere in mod simbolic voturi, in timp ce el si Partidul Verde se adreseaza "rationalitatii si constiintei oamenilor".

Cernea a aratat ca Partidul Verde va strange cele 200.000 de semnaturi necesare inregistrarii candidaturii sale si ca se va autosuspenda din calitatea de presedinte al Asociatiei Umaniste Romane pe perioada campaniei electorale.