Mircea Basescu anunta ca il va da in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu pentru calomnie, scrie Ring.

"Pot sa va spun ca ieri am luat legatura cu o casa de avocatura si am hotarat sa il dau in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, ca urmare a acuzatiilor mincinoase pe care mi le-a adus zilele trecute pe blogul personal", a declarat Mircea Basescu.

In replica, S. R. Stanescu spune ca se astepta sa fie dat in judecata chiar de presedintele Traian Basescu.

"Ma asteptam sa ma dea in judecata presedintele Traian Basescu. Pentru mine este o dezamagire ca presedintele nu se apara si nu are incredere in justitie. Daca domnul Mircea Basescu doreste sa ma dea in judecata, foarte bine face. Astept cu nerabdare primul termen. Voi fi ultima persoana care sa traga de timp utilizand tertipuri avocatesti", a declarat pentru Mediafax jurnalistul Sorin Rosca Stanescu.

Ziaristul Sorin Rosca Stanescu a afirmat, pe site-ul personal, ca fratele sefului statului, Mircea Basescu, ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibil alaturi de o persoana, suspectata de legaturi cu organizatii teroriste si aflata in vizorul Interpol.

Mircea Basescu a negat, luni, printr-un comunicat, acuzatiile legate de implicarea sa in comertul cu explozibili, precizand, insa, ca activitatea de depozitare a containerelor cu marfa aflate in tranzit prin portul Constanta se face sub supravegherea vamii, singura care raspunde de continutul lor.