Speculatiile privind transporturi ilegale de armament si legaturi cu organizatii teroriste lansate in ultimele zile nu au nicio legatura cu realitatea si reprezinta o campanie de discreditare sistematica a unor institutii ale statului, precizeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu constata ca, in ultimele zile, unii politicieni si persoane asociate acestora desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii ale statului.

Presedintele Traian Basescu ii asigura pe romani ca institutiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care tin de siguranta nationala", precizeaza sursa citata.

Administratia prezidentiala sustine ca Traian Basescu "a fost informat de institutiile statului cu privire la speculatiile fara legatura cu realitatea lansate in aceste zile".

"Presedintele Romaniei va explica la momentul oportun ce se afla in spatele manipularii politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului", se arata in incheierea comunicatului.

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a scris luni, pe blogul personal, ca fratele presedintelui Romaniei ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil.

Potrivit lui Rosca Stanescu, cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta. Operatiunea ar fi fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Incarcatura consta in substante explozive si munitie.

Jurnalistul mai afirma ca Traian Basescu ar fi fost informat de catre DNA si SRI si a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) in acest caz.

De asemenea, Rosca Stanescu afirma ca, sub pretextul scandalului Ciorogarla, serviciul secret ale Armatei si directiile legate de acesta au fost "decimate".