Sesizarea Elenei Udrea catre Comisia de ancheta il mentioneaza pe liberalul Ludovic Orban, repetat, cu numele de Ludovic "Organ", motiv pentru care, potrivit relatarii lui Nicolae Banicioiu (PSD), "o doamna de la cabinetul presedintelui Camerei" a incercat sa retraga documentul pentru a-l corecta, relateaza Mediafax.

Vicepresedintele comisiei, Nicolae Banicioiu a reclamat faptul ca, in pauza sedintei comisiei, o persoana din staff-ul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a venit la Comisia de ancheta, a incercat sa sustraga aceasta sesizare a Elenei Udrea pe motiv ca vrea sa corecteze numele lui Ludovic Orban, care a fost scris gresit "Organ".

Banicioiu a povestit ca doamna de la cabinetul presedintelui Camerei a spus ca a fost sunata de la registratura pentru a i se spune despre aceasta greseala. "Nu este normal ca orice corespondenta sa treaca pe la cabinetul presedintelui Camerei si ca un document sa poata fi retras", a spus Banicioiu.

Membrii Comisiei au decis sa sesizeze secretarul general al Camerei in acest caz pentru a lamuri incidentul, acuzand "tentativa de sustragere" a documentului.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a trimis, miercuri, membrilor Comisiei de ancheta in cazul sau, o sesizare in care apreciaza ca orice cercetare in acest cadru al comisiei este improprie. Udrea considera ca unii membri ai comisiei se afla in incompatibilitate generata de antepronuntare si ca este un blocaj al comisiei din cauza lipsei regulamentului de functionare.

UPDATE Udrea a depus la Camera sesizarea corectata catre Comisie, cerandu-si scuze. Sesizarea corectata a ministrului Turismului referitoare la Comisia de ancheta privind cheltuielile de la MT, a fost depusa, miercuri, la 13:35, la Camera Deputatilor, anunta Mediafax.

"Dintr-o regretabila greseala de tehnoredactare, in adresa anterioara, transmisa cu nr. 5141 din 26.08.2009, s-a strecurat o greseala. Va transmitem alaturat documentul corectat si va rugam sa primiti, totodata, scuzele de rigoare", se arata in documentul care insoteste varianta corecta a sesizarii adresate Comisiei de ancheta privind cheltuielile de la Ministerul Turismului, in care Elena Udrea recuza comisia.