Liderii coalitiei de guvernamant s-au intalnit, luni, in sedinta saptamanala. Reuniunea a intervenit la o zi dupa ce, intr-o nota interna, social-democratii sustin ca PDL ar tatona cu 18 parlamentari PSD pentru a-i racola si a forta astfel ruperea coalitiei de guvernare. Adriean Videanu a afirmat ca liderii celor doua partide inca nu au abordat acest subiect.

In nota interna se apreciaza ca scandalul Elena Udrea va avea o evolutie mai periculoasa pentru Traian Basescu decat scandalul Ridzi, iar implicarea sefului statului in scandalul afacerilor cu armament ale fratelui sau i-ar putea aduce acestuia pierderi de imagine.

In plus, premierul Boc ar intentiona sa o demita pe ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, la 1 septembrie.

O alta tema din documentul intern ar fi "Esecul diversiunii Oprescu", gandita de la Cotroceni si "menita sa slabeasca sustinerea social-democratilor pentru Mircea Geoana si care il obliga in acest moment pe Traian Basescu la noi directii de atac si la noi repozitionari".

Tot duminica, prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat ca o parte din liderii importanti ai PSD nu sunt in actul de guvernare si joaca rolul de opozitie. Liderul democrat-liberal s-a declarat convins ca social-democratii nu vor depune o motiune de cenzura dupa ce Guvernul isi va asuma, la 2 septembrie, raspunderea pe mai multe pachete de legi.

Videanu a declarat ca "exista o colaborare buna cu PSD in ceea ce inseamna atingerea obiectivelor din programul de guvernare", adaugand insa ca "din pacate, in unele domenii mergem cu frana de mana trasa, pentru ca o parte din liderii importanti ai PSD nu sunt in actul de guvernare si joaca rolul de opozitie la aceasta guvernare".