Presedintele Traian Basescu a facut, sambata, un apel catre autoritatile locale, sa utilizeze cat mai eficient fondurile pe care le au la dispozitie, si nu in functie de ciclurile electorale.

"Esential in perioda urmatoare este gestionarea resurselor financiare… Politicianul are tentatia folosirii sursei financiare in functie de ciclurile electorale. Ceea ce va sfatuiesc, pentru ca nu am cum sa va cer, este sa utilizati banii bazandu-va pe eficienta proiectelor, si nu pe evenimentele politice care urmeaza", a spus Basescu, citat de Mediafax.

Potrivit presedintelui, intreaga clasa politica, in care de altfel s-a autoinclus, "a batjocorit" in 2008 banii destinati investitiilor, acestia fiind "imprastiati peste tot in tara" si investiti masiv in consum.

"Indiferent care sunt interesele politice la nivel local sau central, sugestia mea este sa se faca ce trebuie acum, restructurarea administratiei, fie ca este centrala sau locala, bazandu-ne pe optimizarea utilizarii fortei de munca si pe optimizarea cheltuielilor pe forta de munca in raport cu cheltuielile pentru investitii", a mai afirmat Basescu.