Presedintele Traian Basescu s-a autoironizat, vineri dimineata, la Botosani, referindu-se la candidatura sa si afacerea cu armamaent a fratelui sau: "Sa stiti ca daca frate-meu se mai baga in vreo firma din asta dubioasa, eu pot sa nu mai candidez", a afirmat seful statului. Traian Basescu a adaugat: "de dusmani te poti apara, dar e greu sa te aperi de propriul tau frate", transmite Realitatea Tv.

Administratia Prezidentiala a raspuns informatiilor privind implicarea fratelui presedintelui, Mircea Basescu, in afaceri cu armament. "Presedintele Traian Basescu regreta ca un membru al familiei sale este actionar al unei firme cu activitati legate de domeniul militar", se spune in comunicatul Palatului Cotroceni. Presedintele a multumit "mass-media pentru semnalarea acestui caz si regreta situatia creata".

Dupa ce ziarul Bursa a scris ca Mircea Basescu, fratele sefului statului, face afaceri cu armament, subiectul a fost dezbatut joi seara la televiziunile de stiri.

Mircea Basescu este asociat in firma cu persoane importante din industria internationala de armament, dar si cu persoane de la varful industriei noastre de armament ceea ce ar fi imoral deoarce "presedintele Basescu este seful CSAT si cel care decide unde se duc banii armatei".

Alaturi de Mircea Basescu, care ar detine 30% din firma, ar mai face parte, cu 5%, fiica lui Aurel Cazacu, fostul şef al Romtehnica şi preşedinte Romarm, generalul Sandu (fost sef la departamentul armament) si Oita Romeo.

Romeo Oita, asociat cu Mircea Basescu, spune ca firma este doar una de consultanta si nu se ocupa cu vanzarea de armament ci organizeaza doar targuri militare si conferinte.