"Activitatea Ministerului Turismului a fost deturnata, in ultima vreme, de aceasta mascarada politica si, din acest moment, ne intoarcem la treaba in Minister", a declarat Elena Udrea, intr-o conferinta de presa. Ministrul a adaugat ca in cele sase luni de functionare a ministerului inaintea infiintarii Comisiei Udrea, cand a intrat in "grija excesiva a unor colegi politicieni", s-au facut "multe lucruri pentru turism". Elena Udrea a anuntat, de asemenea, lansarea unor programe de turism balnear, "o prioritate a programului sau".

Dintre declaratiile ministrului Elena Udrea:

  • "Am ocazia sa ma intorc la lucrurile importante cu adevarat pentru turismul romanesc. In ultima perioada, activitatea ministerului si a mea personala a fost deturnata de la ceea ce aveam de facut, de la lucrurile importante si care conteaza mai mult pentru turismul romanesc."
  • "Din acest moment, ne intoarcem cu totii la treaba si ne ocupam numai de ceea ce trebuie sa faca un minister si un ministru al turismului si lasam deoparte mascarada politica la care asistam de aproape o luna de zile."

Despre programele turistice:

  • "Partenerii nostri din turism au lansat la inceputul saptamanii doua pachete turistice, legat de litoral. Voi fi pe litoral cand pachetele vor intra."
  • "Stiti cu totii ca am declarat turismul balnear o prioritate in programul meu. Am demarat in urma cu o luna activitatile de elaborare a strategiei in ceea ce priveste turismul balnear."
  • "Astazi as vrea sa vorbim despre doua programe pe care le lansam incepand cu 15 septembrie: o saptamana de refacere in zonele balneare. Costurile sunt nemodificate din 2007. Cele doua programe sunt destinate tuturor categoriilor de varsta."

Ministrul a adaugat ca in cele sase luni de functionare a ministerului inaintea infiintarii Comisiei Udrea, cand a intrat in "grija excesiva a unor colegi politicieni", s-au facut "multe lucruri pentru turism", transmite NewsIn.

  • "As vrea sa fie singurul raspuns pe care-l dau. Cred ca e foarte important sa ne ocupam de turism. E pacat ca au ajuns sa vorbeasca toata ziua, peste tot in mass-media, despre turism oameni care nu au nicio legatura cu acest domeniu, in timp ce profesionistii - si nu ma refer, Doamne fereste, la mine, ci la cei care au activitati in turism - nu sunt ascultati, nu sunt chemati sa-si spuna parerea despre ce se intampla in turismul romanesc in acest moment si despre faptul ca tot acest conflict politic dauneaza grav turismului romanesc, care incepuse sa mearga bine."

Elena Udrea s-a prezentat joi la Comisia de ancheta, dar nu a ramas la audieri, ea cerand schimbarea componentei forului parlamentar care ancheteaza cum s-au cheltuit banii publici de la MT. Mai mult, in cursul diminetii, ministrul a depus la Parchetul General plangeri penale impotriva a cinci membri ai Comisiei, care apar in inregistrarea difuzata de presa.