Ministrul Turismului a transmis, in scris, la Biroul Permanent si la Comisia de Ancheta motivele pentru care a decis sa nu se mai prezinte nici ea, si nici un angajat al Ministerului Turismului, in fata Comisiei. Elena Udrea precizeaza in aceeasi adresa ca va veni la audieri cand Comisia va avea alta componenta.

“Desi stiu ca o asemenea Comisie are un obiectiv politic bine determinat, constand in discreditarea Partidului Democrat - Liberal in perspectiva alegerilor prezidentiale din acest an, ma voi prezenta in fata Comisiei doar in momentul in care aceasta va avea o alta componenta, respectiv atunci cand din comisie nu vor mai face parte parlamentarii care au participat la discutia prezentata publicului larg de catre mass-media”, se spune in adresa semnata de ministrul Turismului.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, ca nici ea, nici un alt angajat al ministerului nu se va prezenta in fata comisiei de ancheta. Udrea a mai anuntat ca va formula plangeri penale pentru fiecare participant la discutie. Fragmente ale discutiilor dintre membrii comisiei de ancheta din cazul Elena Udrea au aparut duminica pe mai multe bloguri. Protagonistii vorbesc despre cazul ministrului Turismului, acuzat ca a folosit un artificiu legislativ pentru a evita licitatia publica la contractele de publicitate.

Partidul Democrat Liberal a hotarat sa ceara desfiintarea comisiei parlamentare de ancheta in cazul Udrea, considerand ca aceasta comite un "abuz fara precedent", care insa a fost demascat la timp de presa, a declarat luni prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu.

Update: Cheltuielile aferente promovarii turistice au baza legala, a anuntat ministerul Finantelor.

Ministerul de Finante a transmis o "completare" Comisiei de ancheta in cazul Udrea in care precizeaza ca modul in care MT a constituit planul de achizitii are baza legala, in privinta cheltuielilor cu publicitatea si promovarea, dupa ce initial a precizat printr-o adresa ca nu exista temei legal, informeaza NewsIn.

Ministerul de Finante a anuntat Comisia ca precizarea survine ca urmare a unei "interpretari eronate a raspunsului nostru in mass-media".