Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a afirmat, marti, ca pentru societatea romaneasca mentinerea lui Traian Basescu in fruntea tarii "este un adevarat pericol national si e de preferat oricine in locul lui", transmite Mediafax.

Prezent, marti, in localitatea prahoveana Valenii de Munte, unde a participat la cursurile Universitatii Populare de vara "Nicolae Iorga", Ion Iliescu l-a criticat, intr-un briefing de presa, pe actualul presedinte Traian Basescu, spunand ca "problema fundamentala" a tarii, in prezent, este "cum sa scapam de un om care in indeplinirea atributiilor de presedinte a agravat situatia politica si a incalcat atributiile constitutionale". Iliescu a aratat ca "perpetuarea acestei situatii este lucrul cel mai periculos pentru statornicia unei dezvoltari stabile a tarii".

"Din acest punct de vedere misiunea fortelor politice este sa convinga electoratul ca trebuie sa gaseasca o alternativa la actuala solutie care s-a dovedit paguboasa pentru tara si pentru stabilitatea interna" a declarat Iliescu, adaugand ca el crede ca "oricine in conditiile date ar fi o alternativa de preferat situatiei actuale".