Ministrul Turismului Elena Udrea a depus plangere penala la Parchetul instantei supreme impotriva lui Ludovic Orban, scrie Mediafax. Decizia de a-l trimite in judecata pentru presedintele Comisiei parlamentare de ancheta in cazul Elenei Udrea, pentru abuz in serviciu contra interesului public, a fost anuntata de ministrul Turismului de joi.

Mai exact, Udrea il acuza pe Orban de "afirmatii mincinoase si calomnioase", dupa ce presedintele Comisiei de ancheta in cazul MT a declarat la finalul sedintei forului ca ministerul a cheltuit fara baza legala sumele pentru publicitate si reclama si ca a incalcat Legea achizitiilor publice, nepublicand in termenul legal anunturile de atribuire a contractelor.

"Aceasta afirmatie este mincinoasa si calomnioasa, avand in vedere faptul ca toate cheltuielile Ministerului Turismului de promovare a turismului romanesc, inclusiv cele de publicitate, au avut la baza, asa cum, de altfel, a explicat Comisiei directorul economic si administrativ al ministerului, Alina Ioana Dinca, tocmai Legea Finantelor Publice, coroborata cu HG nr. 314/2009 privind aprobarea Programului anual de marketing si promovare si a Programului anual de dezvoltare a produselor turistice", se arata intr-un comunicat remis joi de Ministerul Turismului.

Plangerea penala survine la doua zile de la aparitia in presa a unei inregistrari cu discutiile dintre membrii comisiei de ancheta. In replica, Elena Udrea a anuntat luni ca nici ea, nici un alt angajat al ministerului nu se va prezenta in fata comisiei de ancheta. Ministrul Turismului a mai anuntat ca va formula plangeri penale pentru fiecare participant la discutie.