Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, ca nici ea, nici un alt angajat al ministerului nu se va prezenta in fata comisiei de ancheta. Udrea a mai anuntat ca va formula plangeri penale pentru fiecare participant la discutie. Ministrul Turismului a spus ca se incearca lichidarea unui ministru prin mijloace specifice fostei securitati, referindu-se la inregistrarile aparute in presa.

Ministrul Turismului a mai anuntat ca va formula plangeri penale pentru fiecare participant la discutie.

De asemenea, Elena Udrea va cere un control al institutiilor abilitate la Ministerul Turismului pentru a dovedi astfel ca activitatea este in deplina legalitate.

"Am decis formularea de plangeri penale pentru fiecare participant la aceasta discutie, la acest complot... Nici eu si nici un alt angajat al Ministerului Turismului nu se va mai prezenta in fata acestei comisii... Am decis sa solicit un control al tuturor institutiilor statului cu atributii de control asupra Ministerului Turismului pentru a dovedi ca activitatea ministerului este in deplina legalitate", a spus Elena Udrea.

Ea i-a acuzat pe membrii comisiei de ancheta ca au ca obiectiv inculparea ministrului Turismului prin amenintari, santaj, ascultarea telefoanelor, dezinformare, manipularea opiniei publice si minciuni.

Fragmente ale discutiilor dintre membrii comisiei de ancheta din cazul Elena Udrea au aparut duminica pe mai multe bloguri. Protagonistii vorbesc despre cazul ministrului Turismului, acuzat ca a folosit un artificiu legislativ pentru a evita licitatia publica la contractele de publicitate.

Partidul Democrat Liberal a hotarat sa ceara desfiintarea comisiei parlamentare de ancheta in cazul Udrea, considerand ca aceasta comite un "abuz fara precedent", care insa a fost demascat la timp de presa, a declarat luni prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, ca va propune Biroului Permanent al acestei Camere suspendarea activitatii Comisiei de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea. De cealalta parte, social-democratii Aura Vasile si Bogdan Niculescu Duvaz considera ca o comisie de ancheta votata de Parlament nu poate fi desfiintata la cererea nimanui.