Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, ca va propune Biroului Permanent al acestei Camere suspendarea activitatii Comisiei de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea. "Asa cum functioneaza in prezent, are cu totul si cu totul alte obiective. Lucrurile arata foarte grav pentru democratia din Romania si arunca o imagine neagra asupra Parlamentului. Trebuie sa avem o actiune ferma", a afirmat Anastase.

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat luni ca PDL nu poate cere desfiintarea Comisiei de ancheta in cazul Udrea deoarece aceasta a fost decisa de majoritatea parlamentara.

"Nu exista precedent ca o comisie de ancheta infiintata prin votul Parlamentului, deci printr-o decizie a unei majoritati, sa fie retrasa la solicitarea oricui, nici macar a presedintelui tarii", a declarat Duvaz.

Si deputatul PSD, Aura Vasile, a declarat ca potrivit regulamentului Camerei Deputatilor, Roberta Anastase nu poate cere desfiintarea comisiei Udrea.