Presedintele PNL, Crin Antonescu, a nominalizat luni cateva personalitati pe care un viitor executiv PNL le-ar putea cuprinde - Andrei Marga, Klaus Johannis sau Mugur Isarescu. "PNL este pregatit sa intre la guvernare", a precizat Antonescu, intr-o conferinta de presa. "Vad cu necesitate un nou guvern, fiindca acest guvern s-a dovedit sub toate aspectele, la toate capitolele, incapabil sa guverneze."

"Eu cred ca s-au batut toate recordurile nefaste din ultimii 20 de ani in numai opt luni ale guvernului PD-L-PSD", a mai spus Antonescu.

Presedintele PNL a adus in discutie varianta unui guvern format din oameni din afara sferei politice, condus de un tehnocrat. Fara sa "aranjeze un guvern", Antonescu a oferit ca exemple trei personalitati care ar putea sa asigure "conducerea, reformarea si salvarea" unor domenii - rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Andrei Marga, primarul Sibiului, Klaus Johannis si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

"In afara de asta, este evident ca am incredere in toti colegii mei liberali si in afara de asta, este evident ca exista oameni capabili si in PSD si in PDL", a tinut sa precizeze Crin Antonescu.

Contactat de HotNews.ro, Mugur Stet, purtatorul de cuvant al BNR, a declarat ca "nu comenteaza" afirmatiile liderului liberal, in timp ce primarul din Sibiu, Klaus Johannis, s-a abtinut sa comenteze, precizand ca este "in concediu".