Democrat-liberalii au identificat 37 de masuri anticriza. Anuntul a fost facut de Adriean Videanu, prim-vicepresedinte al PD-L si ministru al Economiei, care a anuntat duminica in cadrul unei conferinte de presa ca partidul din care face parte propune introducerea impozitului forfetar pe activitati, acolo unde evaziunea fiscala este dificil de evaluat, precum si inlocuirea impozitului minim.

"Ministerul Economiei a identificat toate oportunitatile de investitii in zona energetica, sunt aproximativ 40 de miliarde de euro ce pot reprezenta interese pentru marii investitori", a declarat Adriean Videanu. Ministrul Economiei a vorbit si despre participatiile minoritare ale statului detinute de AVAS si de Oficiul de Privatizare din subordinea ministerului pe care il conduce, precizand ca sustine vanzarea acestor participatii, pe fiecare societate in parte.

Printre masurile propuse de PD-L se afla si initierea unei scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri, sprijinirea productiei de export prin majorarea ariei garantiilor si a contragarantiilor, precum si scutirea profitului reinvestit in economia reala.

Adriean Videanu a vorbit in conferinta de presa si despre acordarea unui credit fiscal pentru renovarea si modernizarea locuintelor si cladirilor, aspect care in prezent lasa locul unei evaziuni fiscale majore. Cat despre sistemul bancar, PD-L urmareste prin planul propus scutirea temporara de impozit a dobanzii aferente sumelor depozitate in banci si cresterea ponderii imprumutului public intern pe termen scurt in totalul imprumutului public intern.

Ministrul democrat-liberal nu s-a ferit sa arunce cu aceasta ocazie o noua acuza catre partenerii de coalitie. "Le-am spus social-democratilor: nu iesiti cu cele 24 de propuneri, pentru ca multe dintre ele sunt penibile. Apreciem intitiativa, dar haideti sa facem o discutie interna, in cadrul coalitiei, si pe urma sa iesim public".

Propunerile democrat-liberalilor vor fi puse in discutie in sedinta coalitiei de luni, cand vor fi analizate si masurile propuse de PSD.