Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a declarat "convins" ca presedintele Traian Basescu va candida pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni, informeaza Mediafax. Berceanu a spus ca seful statului urmeaza sa-si anunte candidatura "probabil" aproape de inceputul campaniei electorale.

"Eu sunt convins ca o sa candideze domnul Traian Basescu. Ceea ce nu cred ca este foarte normal este ca un presedinte care a castigat un mandat de cinci ani sa fie patru ani presedinte si un an candidat", a declarat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a adaugat ca seful statului isi va anunta intrarea in cursa pentru Cotroceni foarte aproape de inceputul campaniei electorale pentru prezidentiale.

"El este presedintele Romaniei si isi face activitatea de presedinte al Romaniei. Cand o sa fie foarte aproape de inceputul campaniei electorale probabil ca atunci o sa-si anunte si candidatura", a spus liderul democrati-liberalilor din Dolj.

Ironii la adresa lui Antonescu

Pe de alta parte, Berceanu a afirmat ca presedintele PNL si unul dintre posibilii contracandidati ai lui Traian Basescu pentru Palatul Cotroceni, Crin Antonescu, "este putin disparut" din peisajul politic.

"Eu am vazut ca au si inceput sa dispara din candidati. Domnul Crin Antonescu este putin disparut. Banuiesc ca o sa si apara anunturi in ziar: Pierdut candidat, il declar nul", a precizat presedntele PD-L Dolj.