Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu este de acord cu asumarea raspunderii pe legile educatiei. "Nu cred ca este potrivita asumarea raspunderii pe legile educatiei", a declarat ministrul social-democrat inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD. Ecaterina Andronescu a anuntat, insa, ca va trimite proiectul legislativ la rectori, inspectorate scolare si sindicate, pentru initierea unei dezbateri publice, scrie Mediafax.

"O lege are nevoie de sustinere pentru a se transforma din proiect in lege. (...) Eu personal sunt foarte deschisa catre dialog", a continuat ministrul. Ecaterina Andronescu a anuntat ca marti incepe discutiile cu sindicatele, pentru a finaliza proiectul de lege care va intra apoi in dezbatere publica.

Declaratiile ministrului vin in aceeasi zi in care premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul isi va asuma pe 2 septembrie raspunderea pe o serie de proiecte, printre care se numara si legea educatiei. "Discutam de doi ani de zile pe legile educatiei, am cerut 14 august ca termen pentru finalizarea acestor legi. Incepe anul scolar si trebuie ca aceasta reforma sa fie incheiata, ca oamenii, copiii, parintii sa stie foarte clar ce-i asteapta in urmatorii 10-15 ani in domeniul educatiei", a afirmat Emil Boc, la finalul sedintei coalitiei de guvernare de luni.

"Daca coalitia nu poate adopta aceste legi, nu isi justifica existenta", a subliniat premierul, precizand ca "aceste legi nu trebuie facute fiindca ne cere cineva, ci ele sunt esentiale pentru Romania". Intrebat care a fost reactia ministrului Educatiei la acest anunt, Emil Boc a declarat ca "nu a avut obiectii majore".