Conditiile acordului cu FMI, asumarea raspunderii pe legile educatiei, disponibilizarea a peste 150.000 de functionari publici si legea pensiilor sunt doar cateva dintre subiectele dezbatute astazi in cadrul sedintei de coalitie.

Intalnirea liderilor PSD si PD-L are loc in aceeasi zi in care seful delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti va prezenta concluziile primei evaluari a acordului cu Romania.

Pe de alta parte, continua discutiile in contradictoriu conduse de liderii celor doua formatiuni, pe tema legilor educatiei. Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a anuntat duminica seara, dupa o sedinta informala a partidului, ca ministrul social-democrat al Educatiei prezinta luni in BPN legile educatiei, dupa care acestea vor intra in dezbatere publica, scrie Mediafax. "Am discutat probleme legate de asumarea raspunderii si maine (luni, n.r.), la BPN, doamna ministru Andronescu va prezenta Codul Educatiei cu toate normele care au fost planuite de Ministerul Educatiei si dupa aceea va intra intr-o dezbatere publica. Prin urmare, vom discuta si acest lucru la sedinta Coalitiei", a declarat Nita, citat de agentia de presa.

Prin aceasta pozitie, Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, il contrazice pe premierul Emil Boc, care a anuntat sambata ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legile educatiei, iar acesta va reprezenta un test pentru colegii de coalitie de la PSD.