Premierul Emil Boc vrea ca legea salarizarii unice, cea privind reformarea sistemului de pensii si legile educatiei sa fie adoptate prin asumarea raspunderii Executivului. Primul ministru a subliniat ca realizarea acestor reforme "pe care niciun Guvern nu a avut curajul sa le faca in ultimii 20 de ani" s-au numarat printre prioritatile Cabinetului, iar in acest fel se va verifica daca mai exista vionta politica la nivelul coalitiei si majoritate in Parlament pentru realizarea lor.

Cele mai importante declaratii ale lui Emil Boc:

  • Am decis sa adoptam legea salarizarii unice, legea reformarii sistemului de pensii si legile educatiei prin asumarea raspunderii Executivului in fata Parlamentului.
  • In acest fel se va vedea daca exista vointa politica la nivelul coalitiei si sustinere parlamentara pentru pentru realizarea acestor reforme pe care niciun Guvern nu a avut curajul sa le faca in ultimii 20 de ani.
  • Am solicitat presedintelui ANAF si Ministerului Finantelor o analiza cu privire la formele de manifestare a evaziunii fiscale si modalitati de combatere a acesteia. Trebuie sa ne asiguram ca toti suntem egali in fata legii si toata lumea plateste impozite. Ne vom indrepta atentia in special asupra domeniului accizelor si al firmelor fantoma.
  • Am decis sprijinirea agriculturii cu 600 de milioane de lei.
  • Am solicitat ministrului Agriculturii si Ministerului Culturii ca pana in 26 august sa aiba pregatite actele normative pentru descentralizarea in aceste domenii.
  • Am mandatat o echipa de ministri - 3 de la PDL si 3 de la PSD - sa continue negocierile cu delegatia FMI si CE.
  • Cota unica trebuie mentinuta, nu majoram TVA-ul, principalul scop al Guvernului este mentinerea locului de munca al romanilor.
  • Vechiul Guvern a abordat electoral problema constructiilor: a dechis 4.000 de santiere, in special la scoli, si nu a asigurat finantarea pana la capat. Acolo unde lucrarile sunt avansate si pot fi incheiate in acest an vom asigura finantarea pentru ca lucrarile sa fie duse la capat.