PD-L amana pentru luna septembrie termenul asumarii raspunderii de catre Guvern pe pachetul de legi privind educatia. Anuntul a fost facut de secretarul general al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, intr-un interviu acordat Realitatea FM. Blaga a spus ca Executivul isi va asuma raspunderea "intre 5 si 15 septembrie", cand va vedea si daca mai are majoritatea in Parlament.

In urma cu aproximativ doua saptamani, premierul Emil Boc si ministrul Turismului, Elena Udrea, vorbeau despre o sesiune extraordinara a Parlamentului ce ar fi urmat sa fie convocata la mijlocul lunii august.

"Punctul de vedere al premierului a fost ca guvernul isi va asuma raspunderea pe acest pachet de legi si atunci vom vedea si daca guvernul mai are majoritate in Parlament", a anuntat Vasile Blaga, subliniind ca anuntul nu i-a luat prin surprindere pe colegii de coalitie. "Colegii de la PSD sunt in cunostinta de cauza. E un moment extrem de important de a vedea daca acest Guvern mai are sustinere", a continuat secretarul general al PD-L.

"Premierul nu o data a declarat ca este nemultumit de faptul ca s-au tergiversat foarte mult legile care se refera la modernizarea invatamantului romanesc. Erau astfel de nemultumiri vizibile, pentru ca inca din aprilie a atras atentia doamnei ministru ca intarzie cu prezentarea acestor legi", a explicat Blaga.

Informatia potrivit careia PD-L ar fi gasit pretextul de a elimina PSD de la guvernare prin convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului a aparut in presa de la finalul lunii iulie. Sursele HotNews.ro declarau atunci ca democrat-liberalii ar intentiona sa ceara sesiune extraordinara in a doua jumatate a lui august, iar in cazul in care social-democratii refuza adoptarea pachetului de legi pe educatie, PD-L ar rupe Coalitia. Au vorbit apoi oficial despre aceasta tema premierul Emil Boc si ministrul Turismului Elena Udrea, care au anuntat ca luna august va fi momentul pentru o astfel de verificare a Coalitiei.