Premierul Emil Boc a declarat joi ca nu doreste sa candideze la functia de presedinte al Romaniei si ca ipoteza unui alt candidat la presedintie din partea PDL in afara de Traian Basescu nu a fost discutata vreodata in cadrul partidului, relateaza NewsIn.

  • "Vreau sa lamuresc foarte clar si sa spun foarte precis. Nu am avut niciodata intentia de a candida, nu doresc sa candidez la functia de presedinte al Romaniei, nu am discutat nici macar ca ipoteza vreodata in PDL despre o alternativa a altui candidat la functia de presedinte al Romaniei. Candidatul PDL la functia de presedinte al Romaniei este presedintele in exercitiu", a declarat Boc la postul public de radio.

Premierul a evitat sa spuna ce va face PDL in situatia in care Traian Basescu va decide sa candideze ca independent. "Eu cred ca v-am raspuns la aceasta intrebare in fraza anterioara", a afirmat el.

Vasile Blaga: Emil Boc este o varianta clara, la o adica, daca domnul presedinte nu va candida

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat marti, la Targu Mures, ca formatiunea sa are in vedere si posibila intrare in cursa prezidentiala a premierului Emil Boc, daca Traian Basescu va renunta sa mai candideze.

"Indiscutabil, cel mai bine plasat in Romania este domnul Basescu si eu cred ca va candida, e punctul meu de vedere.(...) Dar domnul Boc este o varianta clara, la o adica, din partea noastra, daca domnul presedinte nu va candida. Pe toate analizele, indiferent cine le face, domnul Boc este printre primii patru la credibilitate”, a declarat Blaga.

Emil Boc a scazut 30 de procente la capitolul incredere in opt luni

Din ianuarie 2009 si pana astazi Emil Boc a scazut in sondaje de la 50% la 22% si este in cadere libera. Tendinta aratata de sondaje ridica serioase semne de intrebare legate de posibilitatea de a fi nominalizat candidat la Cotroceni, evocata marti de Vasile Blaga. Boc este cotat azi la capitolul incredere in spatele lui Mircea Geoana si Crin Antonescu, candidati la presedintie.

De cealalta parte, presedintele Traian Basescu a sustinut in ultima perioada ca nu a luat inca o decizie in privinta propriei candidaturi la alegerile prezidentiale din toamna, iar saptamana trecuta, intr-un interviu la RRA, a declarat ca ia in calcul "in mod deosebit" varianta de a nu candida pentru inca un mandat.