Comisia parlamentara de ancheta in cazul Elena Udrea a decis, marti, in prima sa sedinta, sa solicite Ministerului Turismului documente privind bugetul si planul anual de investitii, dosarele de achizitii publice, precum si fisele de post ale persoanelor implicate in programul "Romania, land of choice", anunta Mediafax.

In plus, comisia de ancheta va cere Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice precizari cu privire la numarul controalelor efectuate in acest an la Ministerul Turismului si daca s-au facut copii la dosarele de supraveghere la aceste controale.

Membrii comisiei au mai stabilit sa solicite Ministerului Turismului si referatele de necesitate, organigrama si statele de functionare ale Ministerului, decizia ordonatorului de credit prin care a fost stabilita modalitatea de acordare a contractelor de achizitie publica si executia bugetara pe semestrul I. Comisia cere Ministerului Turismului sa precizeze si daca a fost supus controalelor institutiilor statului, cum ar fi Curtea de Conturi, si, de asemenea, procesele verbale ale acestor controale.

De asemenea, membrii comisiei de ancheta s-au aratat interesati si de sumele acordate de Ministerul Turismului ca diurna si cazare, si daca aceste cheltuieli au fost facute in conformitate cu prevederile legale.

Comisia Udrea se va intruni din nou martea viitoare, membrii acesteia urmand sa lucreze in zilele de marti, miercuri si joi incepand de saptamana urmatoare. In sedinta de martea viitoare a comisiei urmeaza sa fie audiati reprezentanti ai publicatiilor Jurnalul National, Gardianul, Cotidianul si ai altor ziare, urmand ca persoanele care vor fi audiate ulterior sa fie stabilite pe parcursul anchetei.