Primarul Constantei i-a acuzat, marti, pe inspectorii Agentiei Nationale de Integritate ca l-au declarat incompatibil cu functia de primar fara "ca macar sa se informeze sau sa-mi dea un telefon", ceea ce demonstreaza, in opinia sa, ca "totul este facut la comanda politice". Radu Mazare a prezentat, intr-o conferinta de presa, actul constitutiv al societatii comerciale pe care ANI l-a acuzat ca ar fi administrat-o in perioada 23.04.2003 - 06.11.2003, lucru incompatibil cu functia de primar.

Radu Mazare sustine ca ar fi fost doar actionar al firmei, functie compatibila cu cea de primar, iar administrator ar fi fost fratele sau. Radu Mazare a declarat ca administratorul firmei este Mazare Mihai, fratele sau, insa Registrul Comertului ar fi inregistrat, din greseala, firma pe numele primarului Constantei, care era doar actionar.

Primarul Constantei a adaugat ca, dupa ce a aflat din presa despre faptul ca ANI l-a declarat incompatibil cu functia de primar, a luat legatura cu Registrul Comertului, iar greseala a fost corectat, firma fiind inregistrata corect, pe numele Mazare Mihai.

  • "Domnii de la ANI, ca si cei de la DNA, nu mai stiu ce sa mai caute si sa mai rascoleasca, iar acum s-au repezit ca ulii sa-mi caute chilotii din 2003. La Cotroceni a fost veselie mare: . Am auzit ca pe diverse posturi tv au si inceput comentatorii: ma va demite prefectul, nu ma va demite? Ba nu ma va demite ca e pus de Mazare, ca altfel m-ar fi demis>. Nici macar femeia de serviciu de la ANI nu mi-a dat un telefon sa ma intrebe daca am fost sau nu am fost administratorul firmei. Faptul ca inspectorii ANI m-au declarat incompatibil fara ca macar sa ma sune sa ma intrebe demonstreaza ca totul este facut la comanda politica", a afirmat Radu Mazare.
  • "Haideti sa vedem ce scrie in actul constitutiv al societatii. Scrie ca societatea va fi administrata de Mazare Mihai. Pe mine ma cheama Mazare Radu Stefan. Intr-adevar, eu am fost actionar, dar legea nu interzicea, la vremea respectiva, sa fii in acelasi timp primar si actionar. Daca m-ar fi intrebat slugile politice de la ANI, le-as fi aratat actele societatii. Daca domnii de la ANI mi-ar fi dat un telefon ne lamuream si nu-l mai prindeau pe Mazare sa-l dea jos. Nu poti sa acuzi si sa terfelesti un om, sa dai comunicate fara ca macar sa te informezi si sa-i pui o intrebare", a incheiat primarul Constantei.