Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, va fi convocata intr-o prima sedinta marti, la ora 11.00. Presedintele Comisiei de ancheta pentru verificarea modului de cheltuire a banilor publici de catre Ministerul Turismului in campanii de promovare, Ludovic Orban, a declarat miercurea trecuta ca prima sedinta va cuprinde pe ordinea de zi probleme organizatorice.

Ludovic Orban a adaugat ca, in sedinta de marti, Comisia va stabili regulamentul de functionare, programul de lucru, dar si documentele care vor fi solicitate Ministerului Turismului, si, in functie de acestea, persoanele care vor fi chemate la audieri.

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat in sesiunea extraordinara din 27 iulie, cu 103 voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si nicio abtinere, hotararea privind infiintarea unei comisii de ancheta in cazul ministrului Elena Udrea. Comisia urmeaza sa verifice modul de cheltuire de catre Ministerul Turismului a banilor publici destinati unor campanii de promovare precum "Romania, Land of Choice", inclusiv modul de cheltuire a banilor publici cu cazarea, transportul si diurna ziaristilor acreditati la Ministerul Turismului in deplasarile interne si externe.

Din comisia de ancheta fac parte deputatii PSD Aura Vasile, Robert Negoita, Vasile Bleotu, Dumitru Chirita si Nicolae Banicioiu, liberalii Ludovic Orban, Claudiu Taga si Adriana Saftoiu, precum si deputatul Lakatos Peter, desemnat de grupul UDMR. Grupurile parlamentare ale PDL si ale minoritatilor nationale nu au desemnat membri pentru comisia de ancheta in cazul Udrea.