Coalitia de la guvernare ramane in picioare, cel putin pana la alegerile prezidentiale. Liderii PSD si PD-L au respins luni posibilitatea ruperii coalitiei, subiect pe care presedintele social-democrat Mircea Geoana l-a catalogat drept "joc politicianist". Declaratiile au fost facute inaintea sedintei saptamanale a coalitiei, care a avut loc la biroul presedintelui Senatului. La incheierea discutiilor, premierul Emil Boc a refuzat sa dea detalii in privinta temelor puse pe masa.

Constantin Nita: Mircea Geoana se opune reducerii a 20% din personalul administratiei locale

Constantin Nita, ministrul IMM-urilor, a declarat la finalul sedintei ca principalul subiect a fost cel legat de criza economica si masurile propuse de PSD anticriza. "Mircea Geoana nu a fost de acord cu reducerea a 20% din personalul din administratia locala", iar vineri va avea loc o intalnire a coalitiei cu reprezentantii autoritatilor locale, a anuntat Nita.

In cazul Elena Udrea, "cele doua partide trebuie sa se abtina de la comentarii"

In ceea ce priveste situatia ministrului Turismului, Elena Udrea, Constantin Nita a precizat ca "nu s-a discutat foarte mult despre acest subiect". S-a stabilit, insa, ca "fiecare dintre cele doua partide trebuie sa se abtina de la a mai face declaratii rauvoitoare".

"De ce sa se rupa coalitia, pentru ca asa vrea presedintele?", le-a raspuns Victor Ponta jurnalistilor. Vicepresedintele PSD a recunoscut, insa, ca exista probleme in relatia dintre cele doua partide. "Noi am vrea sa ramanem la guvernare pana la alegerile prezidentiale, dar este foarte greu", a continuat Ponta.

Nici Adrian Nastase nu vede iminent pericolul unei rupturi intre cele doua formatiuni aflate la guvernare. "Nu cred ca pana la prezidentiale problemele se vor rezolva, pentru ca sunt doua masinarii care trebuie sa functioneze impreuna la guvernare si separat pentru prezidentiale. Trebuie sa asigure conditiile pentru guvernare. Programul de guvernare n-are nicio legatura cu strategiile de campanie ale celor doua partide", a declarat Presedintele Consiliului National al PSD.

Liderii PSD si PD-L s-au intalnit luni dimineata, la ora 9.00, in cadrul sedintei Biroului Politic Coordonator Central al coalitiei. Printre subiectele discutate in sedinta de doua ore se afla restructurarea agentiilor guvernamentale, dar si tensiunile dintre cele doua partide.

Cu o ora inainte de intrunirea saptamanala, o parte a liderilor social-democrati s-au reunit in biroul lui Mircea Geoana, pentru a stabilit strategia discutiilor din coalitie.