Premierul Emil Boc a semnat, vineri, decizia de numire a Doinei Melinte in functia de secretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), post ramas vacant dupa retragerea lui Octavian Bellu, transmite Mediafax.

Octavian Bellu a depus, in 10 iulie, la Secretariatul General al Guvernului un document in care solicita sa fie eliberat din functia de secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, invocand imposibilitatea de a mai lucra intr-un sistem "blocat si fara viitor". Cererea i-a fost aprobata, in 15 iulie, de premierul Emil Boc.

Dupa demisia Monicai Ridzi din functia de ministru al Tineretului si Sportului, ca urmare a scandalului izbucnit din cauza organizarii Zilei Rineretului, postul de secretar de stat i-a fost propus Doinei Melinte de catre noul ministru, Sorina Placinta. Ministrul a precizat ca propunerea a venit si din partea reprezentantilor federatiilor sportive si din partea COSR. Placinta mai contactase o serie de personalitati sportive in acest sens, printre care Mariana Bitang si Elena Francu, dar acestea au refuzat.