Actualul sef al statului continua sa conduca in preferintele electoratului, insa este surclasat la capitolul "Incredere in personalitatile politice" de Sorin Oprescu. In ciuda acestui lucru, primarul general al Capitalei este cotat cu un scor modest la capitolul "Intentii de vot", fiind surclasat de Traian Basescu - 34,3%, Mircea Geoana - 22,1% si Crin Antonescu - 18,2%, releva un sondaj al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding.

  • Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este primul in topul increderii in personalitatile politice, cu 48%, fiind urmat, la distanta destul de mare, de Traian Basescu, cu 37%, Crin Antonescu, cu 35%, Theodor Stolojan, cu 34%, Mircea Geoana, cu 32%, Emil Boc, cu 30% si Gigi Becali, cu 27%.
  • Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, pe primul loc ar fi Traian Basescu, cu 37%, urmat de Mircea Geoana, cu 24,2%, Crin Antonescu, cu 20,7%, Corneliu Vadim Tudor, cu 8,6% si Radu Duda, cu 6,4%. Aceasta ierarhie s-ar inregistra in cazul in care Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, nu ar candida.
  • In cazul in care Sorin Oprescu ar alege, insa, sa candideze pentru Cotroceni, Traian Basescu ar fi primul cu 34,3%, urmat de Mircea Geoana, cu 22,1%, Crin Antonescu - 18,2%, Sorin Oprescu - 9%, Corneliu Vadim Tudor - 8,1% si Principele Radu Duda - 5,3%.
  • Prezenta la vot la alegerile prezidentiale din toamna este estimata la 52%.
  • Sondajul mai arata ca, in cazul unei confruntari Traian Basescu - Mircea Geoana in turul al doilea al alegerilor, actualul sef al statului este creditat cu 53% din intentiile de vot, iar Mircea Geoana cu 47%, acelasi scor fiind valabil si in cazul unei confruntari Traian Basescu - Sorin Oprescu in al doilea tur de scrutin.
  • Daca Traian Basescu s-ar confrunta in turul al doilea cu Crin Antonescu, actualul sef al statului ar obtine 55%, fata de 45% liderul PNL, iar daca in al doilea tur ar intra Traian Basescu si Radu Duda, primul ar obtine 70% din voturi, iar cel de-al doilea, 30%.
  • In cazul in care duminica viitoare ar avea loc alegeri paralmentare, Alianta PSD+PC ar obtine 34% din voturi, PD-L - 33%, PNL 19%, PRM 7% si UDMR 4%.

Sondajul a fost realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding in perioada 23 - 27 iulie 2009 la comanda candidatului independent Nati Meir, pe un esantion de 1.009 persoane, reprezentativ pentru populatia adulta, si are o marja de eroare de +/-3,1%.