Deputatii PDL din Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor cer demiterea Ecaterinei Andronescu, acuzand-o pe aceasta de "modul abramburistic in care conduce Ministerul Educatiei", de "lipsa de logica si de coerenta", relateaza NewsIn.

"Consideram ca primul suplinitor necalificat care trebuie urgent disponibilizat este Ecaterina Andronescu", a declarat marti viceliderul grupului PDL, Doinita Chircu, intr-o conferinta de presa.

Ea s-a referit astfel la preconizata reducere de personal din sistemul preuniversitar.

"Cea mai recenta abrambureala este masiva reducere din preuniversitar, de 20.000 de persoane. Constatam ca, pentru a nu stiu cata oara, ministrul este total lipsit de logica si de coerenta. Numarul de cadre didactice din preuniversitar este determinat de numarul de elevi", a afirmat Doinita Chircu.

O reducere atat de drastica va afecta nu numai suplinitorii necalificati, in numar de doar 12.000, ci si cadrele calificate, sustine ea.

Catalin Croitoru, vicepresedintele Comisiei de invatamant a Camerei, a acuzat-o pe Ecaterina Andronescu ca nu si-a respectat angajamentele asumate la preluarea mandatului: respectarea Pactului National pentru Educatie si implementarea strategiei elaborate de Comisia prezidentiala.

"Doamna Andronescu gaseste tot felul de subterfugii pentru a amana adoptarea noului cadru legislativ. De fapt, vrea sa pastreze sistemul incremenit in cutumele de pana acum (...) De trei saptamani, de dimineata pana seara, o vad la televizor pe Ecaterina Andronescu plangandu-se. M-am saturat", a declarat Croitoru.

"Suntem total nemultumiti de modul abramburistic in care este condus Ministerul Educatiei", a spus, la randul sau, deputatul PDL Marius-Sorin Gondor.

In plus, Catalin Croitoru i-a reprosat ministrului modul in care a gestionat scandalul legat de Universitatea Spiru Haret. "Nu este normal ca un ministru sa decreteze ca diplomele de la Spiru Haret nu sunt valabile (...) Nu indrepti ilegalitati facand abuzuri. Exista judecatori si procurori absolventi de Spiru Haret, care au trimis oameni la puscarie sau i-au achitat. Ce facem, casam sentintele date de ei?", a spus Croitoru.