"Atata timp cat exista aceasta coalitie, exista Guvernul Boc. In ziua in care nu va mai exista aceasta coalitie, Guvernul Boc dispare. Deocamdata exista, noi trebuie sa ne-o asumam cu totii, noi ne-o asumam, o facem cu responsabilitate, dar nu putem sa fim solidari in a ascunde adevarul", a afirmat, luni, purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, citat de NewsIn, in replica la afirmatiile lui Emil Boc, care ii acuzase pe social-democrati ca "incetul cu incetul, se distanteaza tot mai mult de parteneriatul pentru Romania".

Purtatorul de cuvant al PSD a mai sugerat ca atacul lui Emil Boc la adresa PDL ar reprezenta, de fapt, o incercare de a distrage atentia de la infiintarea comisiilor parlamentare de control la adresa ministrilor PDL.

"Sper ca domnul prim-ministru sa nu fi folosit acest discurs pentru a-si ascunde nervozitatea privind situatia comisiilor de ancheta, ele sunt utile, sunt necesare, Parlamentul trebuie sa fie controlul public asupra Guvernului, pe romani ii intereseaza iesirea din criza, locurile de munca, stoparea prabusirii economice si nicidecum cine pe cine sprijina sau ce comisie de ancheta se mai infiinteaza peste noapte", a adaugat Bogdan Niculescu Duvaz.

  • Duvaz: PDL nu ia in seama propunerile anticriza ale PSD

Duvaz a mai spus ca prioritatile actualului Guvern sunt "sa stim cum iesim din discutiile cu FMI pentru a obtine a doua transa, ce am facut cu cei 5 miliarde de euro si ce facem cu urmatoarele doua".

In plus, el a criticat si faptul ca PDL nu ar lua in seama propunerile anticriza ale PSD, sugerand ca ministrii PDL prefera sa mearga in vacanta decat sa analiezeze solutiile social-democratilor. "Reamintesc cu aceasta ocazie domnului Boc ca acum trei saptamani am pus pe masa un program de iesire din criza si de atenuare a efectelor crizei care urma sa fie discutat cu domnul Nita si cu domnul Videanu. De trei saptamani n-au reusit sa se intalneasca, domnul Videanu in aceasta perioada am inteles ca este plecat la Monte Carlo sau la Cannes, sau la Nisa, dar in orice caz cred ca trei saptamani erau suficiente ca sa discutam acest program", a mai aratat Duvaz.

Premierul Emil Boc a afirmat luni, dupa sedinta conducerii PDL, ca reprezentantii PSD se distanteaza tot mai mult de prioritatile Parteneriatului pentru Romania si de prioritatile guvernarii si a facut un apel catre social-democrati sa respecte intelegerea asumata in decembrie 2008.