VIDEO Emil Boc: PSD se distanteaza tot mai mult de Parteneriatul pentru Romania * PD-L va sustine in Parlament inceperea urmaririi penale pentru Monica Iacob Ridzi

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 27 iulie 2009, 14:24 Actualitate | Politic

PD-L va sustine in Parlament inceperea urmaririi penale pentru fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anuntat, luni, premierul Emil Boc. "Niciun politician, indiferent cine este, nu trebuie sa fie mai presus de lege. De ce ne agatam de Parlament pentru a nu aparea in afara justitiei?", a afirmat primul ministru, care i-a acuzat pe partenerii de Coalitie de la PSD ca "incetul cu incetul, se distanteaza tot mai mult de parteneriatul pentru Romania" si a anuntat ca nu va avea nicio ora de concediu in aceasta vara.Cele mai importante declaratii ale lui Emil Boc:

 • Simt nevoia sa fac cateva referiri cu privire la modul in care functioneaza parteneriatul pentru Romania.
 • Acest parteneriat a plecat la drum cu buna credinta, cu doua urgente majore: gestionarea crizei economice si infaptuirea reformelor structurale de care are nevoie Romania si care nu au fost facute in ultimii 20 de ani, pe care numai o coalitie puternica, bazate pe un parteneriat puternic, le puteau realiza.
 • Constat, incetul cu incetul, ca partenerii nostri de la PSD se distanteaza tot mai mult de parteneriatul pentru Romania si de prioritatile romanilor.
 • Prioritatile PSD sunt mai putin legate de ceea ce astazi are nevoie Romania, ei fiind preocupati tot mai mult de aspecte ce tin de campania prezidentiala din toamna. Le solicit sa revina la parteneriatul pentru Romania si la prioritatile acestuia.
 • Incepand de miercuri vom avea discutii cu FMI si CE despre situatia economica si masurile ce trebuie luate in legatura cu actualele constrangeri economice. Avem cadere economica, deci suntem obligati sa ramanem cu un deficit cat mai aproape de cel prognozat de CE. De la o crestere de 8% anul trecut, am intrat intr-un deficit excesiv, de 5,4%, sanctionat de Comisia Europeana. Suntem obligati sa ramanem in deficitul prevazut in acordul cu CE si pentru asta avem nevoie ca parteneriatul sa functioneze.
 • Le cer partenerilor de Coalitie sa ne fie alaturi pentru a realiza legea salarizarii unice, sa realizam reforma sistemului educational, a sistemului de pensii, sa fie alaturi de Romania pentru a face din tara noastra o tara exportatoare de produse alimentare si sa mergem pana la capat cu procesul de descentralizare.
 • Daca aceasta coalitie nu isi indeplineste menirea, toata clasa politica va pierde.
 • Acum, in ceasul al 12-lea, pana nu este prea tarziu, le cer colegilor de la PSD sa rezolve problemele romanilor. Le cer colegilor de Coalitie ca prioritatile romanilor sa devina si prioritatile PSD.
 • Nu voi avea nici macar o ora de concediu in aceasta vara, ma astept la acest lucru si de la ministrii PSD. Cred ca politicienii nu au voie si nu au nevoie de vacanta in aceasta vara. Nu pot sa astept ca partenerii nostri sa vina din concediu pentru a lua decizii.
 • Problema de la Spiru Haret nu este singura, este intalnita si la alte universitati.
 • Decizia de a diminua cu 20% salariile ministrilor s-a luat nu pentru realizarea unei economii majore la bugetul de stat, ci pentru ca vrem sa aratam ca suntem solidari cu cei care o duc mai greu in acest moment, la noi in tara. Eu nu am vazut pana acum niciun demnitar care sa moara de foame.
 • Reducerea salariilor pentru bugetari nu a fost discutata in sedinta Coalitiei.
 • Remanierile nu se discuta, se fac si gata.
 • Astept ca presedintele PSD, Mircea Geoana, sa revina la sedintele Coalitiei.
 • Raportul privind agentiile guvernamentale va fi prezentat in august.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1482 vizualizari

 • -2 (10 voturi)    
  ursu nu joaca de voie ! (Luni, 27 iulie 2009, 14:28)

  unu' [anonim]

  vai ce mai sustine pdl urmarirea parnaiei !
  • 0 (0 voturi)    
   pish (Marţi, 28 iulie 2009, 21:24)

   ion [anonim] i-a raspuns lui unu'

   Parca ziceati puideleilor, ca la cea mai mica poticneala nu ezitati sa da-ti ok dnaului.
   Parca..., fiindca, dupa izbucnirea scandalului ati tacut ca porcu in cucuruz citeva saptamini bune(cica discutarati probleme mai importante, precum cele economica nn Flutur).
   Apoi ati transat-o stil Boureanu in comisie.
   In plen nu stiu cum se face ca v-a deranjat ceva cuvint, si ati votat nu. Apoi ca sa aratati ca-i sfidati pe Adreiani, ati votat un da tirsiit.
   Bravos. Sunteti o echipa de barbati-ke adevarate. Toate "sperantele": ne "stau" in "profesionalismul" vostru ! Utilizati ochelari fumurii, sa nu vi sa poata citi gindurile negre.
 • -6 (14 voturi)    
  Vai de noi - Pişcot va sta în post toată vara ! (Luni, 27 iulie 2009, 14:30)

  Mitica (Palarierul) [anonim]

  Vai de noi şi de noi !

  Premierul Pişcot va sta în post toată vara !

  Chiar că de acum încolo vom simţi criza puternic.
  Credeam că scăpăm măcar vreo două-trei săptămâni de tăntălău şi poate se mai îndreaptă lucrurile în lipsa lui, dar în neţărmurită fudulia sa - premierul Bokkutiu Warză Bleagă vrea să o ţină din ispravă în ispravă până ne duce de râpă.

  Oare cât ne-ar costa să-l ţinem pe mincinos în concediu permanent ?
  • -3 (9 voturi)    
   Hm (Luni, 27 iulie 2009, 14:39)

   scharke [utilizator] i-a raspuns lui Mitica (Palarierul)

   Voi clar nu aveti concediu, tre sa umpleti forumurile cu bale... Ce va trebui concediu? O bucata de paine uscata va ajunge!
  • +3 (5 voturi)    
   Cine e mincinosul? (Luni, 27 iulie 2009, 14:49)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Mitica (Palarierul)

   Probail te referi la Mirciulica Melone de Dabuleni. Pacat de niste oameni normali si cinsititi ca au ajuns sa fie asociati cu prostanacul national.
   • -2 (6 voturi)    
    Prostănacul este unul, Tăntălăul - altul ! (Luni, 27 iulie 2009, 15:03)

    Mitică (Pălărierul) [anonim] i-a raspuns lui Un roman anonim

    Prostănacul este unul, Tăntălăul - altul !

    Don Melone de Dăbuleni este o poreclă bună. Felicitări pentru ea. Cred că devii astfel campionul zilei la porecle !

    Cea de Prostănacul - este una notorie ! dar s-a cam uzat .... Din fericire "personajul" care o poartă acum, nu este nici pe departe de cel care a purtat-o prima oară - Bourvil în fimul omonim.

    Când îl vezi de pe Geoană te apucă plânsul, de mila lui, de mila noastă că ne-am procopsit cu asemenea loază în fruntea unui partid de guvernământ.

    Eticheta de tăntălău pe dl. premier Boc este ca "timbrul pe scrisoare" - şi i se potriveşte la fel de bine ca cea de prostănac d-lui Geoană. Când îl vezi cum se agită - parcă este piticul cel mic din Albă ca Zăpada ! Dar nu este nici calin şi nici simpactic ca acesta.

    Mă întreb mereu - dl. premier Bokkutu Warză Bleagă - atunci când debitează asemenea prostii, le scoate din capul lui sau le citeşte de pe un prompter, precum preşedintele Obama ?

    Iar pe Geonă, Bocul îl şi întrece ! în tot, în toate, de netot ce este !
    • -1 (1 vot)    
     Cine e de vina? (Luni, 27 iulie 2009, 17:51)

     Un romasn anonim [anonim] i-a raspuns lui Mitică (Pălărierul)

     Daca voi membrii de partid de buna credinta ati permis vanghelizarea partidului aveti acum ce meritati. De ce nu reformati partidul de jos in sus? Aveti cateva personalitati respectabile cel putin pana la proba conratrie. Promovati-i in functii si scapti de expiratii si interlopii gen Vanghleie, Mirciulica, Hrebe Oprisan si altii ca ei. Construitiu un partid social democrat adevarat. Sau lasati-le jucaria adica partidul si construiti un alt partid curat. Cat despre Boc orice ai zice nu-l intrece nici pe prostanacul national care are norma saptamanala de cuvinte goale nici pe Vanghelie abalfabetul interlop
     • +1 (1 vot)    
      Puşca şi cătuşa lată!Bocule, premier ai fost odată (Luni, 27 iulie 2009, 21:12)

      Mitică (Pălărierul) [anonim] i-a raspuns lui Un romasn anonim

      Puşca şi cătuşa lată!
      Bocule, premier ai fost odată !

      Când mergea Riţa la hoţii
      Şi Nuţa la sindrofii ...

      Puşca şi cătuşa lată!
      Bocule, premier ai fost odată !
     • +1 (1 vot)    
      Nu există "membri de partid de bună credinţă" (Luni, 27 iulie 2009, 21:31)

      Mitică (Pălărierul) [anonim] i-a raspuns lui Un romasn anonim

      Stimate Domn,

      Nu există aşa ceva - "membri de partid de bună credinţă"! În nici un partid politic din România.

      Sincer mă consider profund jignit de asocierea mea cu vre-un partid politic din România, care sunt toate doar forme de asociere în vederea unei infracţionalităţi cu "guler alb" şi serviete largi.

      Povestea cu reformarea partidului de jos în sus vă rog să o serviţi celor rmai tineri şi celor mai credului, căci eu nu o mai cred. Am participat în stradă la revolta din Decembrie 1989, am luate armele atunci să lupt împotriva nelegiuiţilor care au tras în popor şi am făcut acest lucru dintr-un motiv foarte clar pentru mine !

      Acest motiv a fost dorinţa de libertate şi de a scăpa de comunism. Astăzi văd că toate partidele din România prezintă serioase sechele comuniste, aşa că nu sunt de acord cu ce fac aceste partide.

      Reformarea partidelor de jos în sus - seamănă cu un îndem la spânzurătoare - aşa ceva nu mă caracterizează şi nu sunt de acord cu astfel de lucruri!

      "Patria şi Dreptul Meu !"
 • +1 (9 voturi)    
  Acum urmaresc declaratia ... (Luni, 27 iulie 2009, 14:37)

  bgd [utilizator]

  Practic boc se milogeste la PSD sa nu mai arunce cu ... in PDL si in basescu. Ce fel de atitudine e asta? De ce nu sta drept?...ori cu noi..ori afara !!!
  Tot eu o sa-mi raspund....
  Cred ca de vreo 10 ori a zis de mostenirea lasata de fostul guvern...asta dupa atatea luni. Practic daca se retrage si PSD-ul de la guvernare nu vor mai avea pe cine arunca vina la final....Un an asa merge sa dai vina pe Tariceanu...dar dupa aia nu mai merge...deci ar ramane PSD-ul. De aici si injoseala in fata PSD-ului si zecile de rugaminti ca acestia sa se intoarca la "parteneriatul pt Romania".
  Nu-i frumos sa te pui in genunchi asa.
 • +4 (6 voturi)    
  Calcul simplu... (Luni, 27 iulie 2009, 14:38)

  Bogdan [anonim]

  Am mai postat referitor la cea mai mare tarfa (PSD).
  Acum sa vorbim si de PDL, care se pare ca e ca un peste (nu pentru tarfa PSD). Daca PSD + PNL fac coalitie / comisie impotriva Ridzi, Udrea... cea mai buna tactica pentru PDL este sa nu se opuna ridicarii imunitatii. De ce? Pur si simplu pentru ca ridicarea imunitatii nu inseamna si condamnarea, e un gest politic. PSD a ales prost sa-l apere pe Nastase si si-a ridicat in cap electoratul. Si-a lipit eticheta de partid de gasca. PDL trebuie sa faca exact pe dos... sustine ridicarea imunitatii si da bine la capitolul imagine.
  Cu ajutorul PSD care nu stie unde sa se pozitioneze, PDL poate iesi curat ca lacrima din toata afacerea (chiar daca sunt la fel de murdari ca si cei din PSD si PNL) doar prin simpla manipulare a opiniei publice. Ministrii PDL tac si muncesc. PSD nu are ce face si cauta nod in papura ministrilor PDL. PDL cauta solutii de iesire din criza. PSD cauta sa puna bete in roate.
  Atentie. Nu spun ca PDL e un partid bun. Spun doar ca tactica si pozitionarea PDL e mai buna decat a PSD intr-un an cu alegeri prezidentiale. Geoana nu are decat de pierdut. Antonescu nu are ce pierde (e deja in opozitie). Vine Oprescu din spate, sustinut de bucurestenii pe care i-a aburit timp de un an si care vor sa scape de el. A promis multe si a facut si mai putine decat oricare din fostii primari.
 • +1 (5 voturi)    
  ... (Luni, 27 iulie 2009, 14:42)

  ToBeOrNotToBe [utilizator]

  In ultima vreme am observat ca s-a inceput o "vanatoare de vrajiotoare", ma refer la cele doua "vrajitoare" Ridzi si Andronescu. Cu tot respectul cele doua ministere nu sunt responsabile de starea actuala precara a tarii. Este adevarat ca invatamant investim pe termen lung si trebuie sa fim atenti in privinta asta... insa observatia mea este ca poporul roman este asediat numai cu stiri despre activitatea acestor doua ministere si nicidecum cu activitatea ministerelor cu adevarat importante precum minsterul Agriculturii, al Industriei si al Transporturilor. De ce se tot bate apa in piua cu cei 600 mii de euro de la MTS de atata timp, si nu se aude nimic despre contractele celor 3 ministere mentionate mai sus ? De ce nu se verifica cu adevarat chestiuni importante precum un km de autostrada care costa de 3 ori mai mult decat la nemti sau privatizarea Romtelecom la o firma cel putin dubioasa in raport cu celelalte ofertante. De ce nu se verifica problemele din agricultura?
  • 0 (4 voturi)    
   Raspunsul e simplu (Luni, 27 iulie 2009, 14:57)

   Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

   Pentru ca cele doua titulare sunt asociate cu Basescu si singurul obiectiv al fedesenarilor e Basescu. De ce nu se ancheteaza situatia din cel mai mizer sector din Bucuresti unde fondurile se duc doar pe pomeni electorale, in campanie s-au schimbat la borduri pe strazile laturalnice mai ceva ca pe Calea Victoriei, s-au boit niste blocuri incomplet pentru ca actiunea s-a incheiat in momentul in care s-a incheiat campania elctorala, s-au dat pe ochi frumosi ajutoare materiale de urgenta chiar in perioada de campanie si multe altele. Curtea de conturi care a anchetat in timpul guvernului Nastase a lasat-o ca in tren, nici inceprerea urmaririi penale nici neinceperea ei. Iar primarul care este a ajuns sa dicteze in partid si sa-si impuna interlopii.
  • 0 (2 voturi)    
   Adevar graita-i maria ta. Da'... (Luni, 27 iulie 2009, 15:30)

   Strange [utilizator] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

   "Cu tot respectul cele doua ministere nu sunt responsabile de starea actuala precara a tarii."
   Dar strop cu strop se face marea. Cele 2 Doamne (deocamdata numai 2 ministri ...) sunt insa reprezentative pentru "stilul" pedelas.
 • 0 (8 voturi)    
  Aceeasi placa (Luni, 27 iulie 2009, 14:48)

  Alexandru C [utilizator]

  Intotdeauna vinovati sunt altii pentru incapacitatea PDL-ului.
  Baieti, sunteti partidul cel mai incapabil din tara asta, partid in care au ajuns toti neispravitii.
  Va inteleg disperarea dar de, trebuia sa va asteptati ca va fi greu pe criza. Pe timp de criza nu merge zicala "las-o ba ca merge asa", mai e nevoie si de masuri, masuri pe care va inteleg ca nu le luati pentru ca sunteti incapabili.
  Macar aveti bunul simt sa recunoasteti incapacitatea de a depasi aceasta criza si lasati pe altii care se pricep sa se ocupe de guvernare, voi sunteti repetenti.
 • +3 (3 voturi)    
  incet-incet (Luni, 27 iulie 2009, 14:49)

  sadwank [anonim]

  Hai ca incet - incet PDL-ul devine prostul statului. A furat Monica? PDL-ul pierde la imagine, Basescu la fel, cistiga insa PSD. A furat Lenuta? Pierde PDL, pierde Basescu, avantaj PSD. Ai impresia ca PSD a devenit, brusc, din partidul-puscarie, campionul anticoruptiei. Noroc ca mai exista si cazul Nastase la care, culmea, pierde tot Basescu pentru ca n-a fost in stare sa-l bage la puscarie pina acum (chestia asta o zic aceiasi oameni care l-au suspendat pe marinar pentru incalcarea Constitutiei).
 • +1 (5 voturi)    
  cine-i oare ? (Luni, 27 iulie 2009, 15:03)

  Stefan [anonim]

  Intrebare pusa de un popa intr-o biserica catre enoriasi :
  -Cine-i mic si dobitoc ?
  Raspuns dat tot de popa :
  - Boc, boc, boc.....
 • +2 (4 voturi)    
  LOL (Luni, 27 iulie 2009, 15:07)

  Rali [utilizator]

  Boc acuza PSD isi face imaginea pt campania din toamna.
  Pai prima casa, reducerea salariilor ministrilor, nereducerea salariilor pentru bugetari ce naiba sunt? Nu sunt actiuni electorale?
  Tot ce sa face in tara asta in an electoral nu este decat campanie electorala, ,,reformele'' se fac in cei 3 ani dintre alegeri cand se strang banii care au fost investiti in anii de campanie!
  • 0 (2 voturi)    
   Corectie (Luni, 27 iulie 2009, 15:46)

   Primul mosier [anonim] i-a raspuns lui Rali

   Prima casa asa cum e acuma nu e o actiune electorala pt ca nu se grabeste nimeni (poate maxim 500 de ANL-listi) sa-si cumpere casa prin programul asta idiot.
 • -1 (3 voturi)    
  Premier Mic sau Mare criza tot ramane (Luni, 27 iulie 2009, 15:37)

  Moromete [anonim]

  nu ma conteaza daca-i piscot sau prostanac tot politica de tip cargiale facem si dupa 100 de ani asta-i tragedia, asta-i evolutia in romania ! mai mult se vede ca societatea romaneasca nu are/produce alte "produse" mai evoluate si culmea nici nu isi doreste, de parca traim intr-o lume ireala de basme, incercam sa continuam cu produse academice made in spiru hamlet intr-un spectacol care ramane trist si periculos. avem nu in frunte ci in fata oameni fara curaj si mai ales care nu dau 2 bani pe onoare. plecare din tara nu inseamna imediat libertate ci mai degraba lasitate care nu trebuie sub nicio forma asociata cu tineretea, tineretea trebuie sa ranmana speranta. multumesc.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version