"A fost o sedinta la care unii dintre colegii de la PSD nu au fost prezenti. Astazi am discutat despre faptul ca trebuie sa ne asumam impreuna parteneriatul pentru Romania, iar Coalitia a propus un calendar de actiuni care sa fie urmat de Guvern", a afirmat vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, dupa sedinta de luni dimineata a reprezentantilor Coalitiei PDL-PSD.

"Noi nu avem nicio problema cu infiintarea unor comisii, insa trebuie sa respectam protocolul Coalitiei, pe care l-am semnat cu partenerii nostri. Acest protocol prevede ca orice ministru, inainte de a se infiinta comisii, trebuie sa vina mai intai in fata reprezentantilor Coalitiei si sa dea explicatii", a adaugat Gheorghe Flutur.

  • Flutur: Banii de la FMI au mers la BNR, asa cum stiu si partenerii nostri de Coalitie

Gheorghe Flutur a mai anuntat ca ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, cel al Economiei, Adriean Videanu si cel al Transporturilor, Radu Berceanu, din partea PDL, precum si vicepremierul Dan Nica, ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, si cel al Agriculturii, Ilie Sarbu, din partea PSD, au fost mandatati sa discute cu reprezentantii FMI, printre teme aflandu-se plafonul garantiilor guvernamentale, resursele pentru investitii si neimpozitarea profitului reinvestit.

Liderul PD-L a mai precizat, referitor la solicitarea PSD ca ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, sa dea explicatii in acest sens, ca astazi au venit cele 1,5 miliarde de euro de la Comisia Europeana, prima transa din imprumut, iar cele 5 miliarde de euro de la FMI "au mers la BNR, asa cum stiau si partenerii nostri de Coalitie".