Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Bistrita, ca va lasa, din proprie initiativa, la casieria Guvernului, cei 20% din bani la care renunta din salariu si la fel vor proceda si ceilalti ministri, deoarece nu exista nicio lege care sa reglementeze reducerea de salarii anuntata, transmite NewsIn.

„Vom proceda voluntar, asa cum am spus. Primul ministru, cand va primi salariul pe luna august, 20% din bani ii va lasa la casieria Guvernului, la fel cum va proceda fiecare ministru, lasand acesti bani in fondul ministerului sau al Guvernului”, a spus Boc. Intrebat daca toti ministri ii vor urma exemplu, Boc a raspus: „Astept sa vad cine nu va fi de acord cu decizia primului ministru”.

Premierul a reamintit ca a propus renuntarea la 20% din salariu fiindca doreste ca demnitarii sa dea un exemplu societatii prin acest gest.

„E un semnal de solidaritate ca si la nivel guvernamental exista o abordare realista in concordonata cu ceea ce azi toti romanii traiesc, o situatie mai dificila si mai grea. Decizia nu are neaparat o valoare de a face economii extraordinare la buget, dar are o valoare, in primul de a-i indemna pe ministri sa mearga mai departe cu restructurarea agentiilor din subordine si, in acelasi timp, oamenii sa vada ca suntem toti parte la un efort solidar in acest an cand avem de trecut o perioada mai dificila. Se lucreaza in acest moment la pachetul de restructurare a agentiilor guvernamentale prin desfiintare, comasare si reducere de personal”, a spus Boc.

Reducerea salariilor ministrilor ar putea fi facuta, conform legislatiei in vigoare, in doua modalitati, adica printr-o modificare legislativa sau prin incheierea unui act care sa consemneze scaderea, a declarat, vineri, pentru NewsIn, avocatul Ion Dragne, prodecan al Baroului Bucuresti.