Adrian Nastase afirma ca discursul presedintelui Traian Basescu a fost unul golanesc, prin care a incercat sa devieze atentia de la scandalurile din jurul sau si al familiei sale. Nastase scrie vineri, pe blogul sau, ca raportul CE nu face referire la persoana sa, Traian Basescu fiind singurul care a evidentiat acest lucru.

Fostul premier scrie pe pagina sa de internet, intr-un articol intitulat "Basescu, termina cu smecheriile", ca nu a dorit sa intre in scenariul presedintelui care, intr-un discurs golanesc, a incercat sa schimbe agenda zilei.

"Dupa 5 ani de presedintie, in care a avut guvernul pe care si l-a dorit, a numit premierul precum si toti ministrii justitiei din acest timp, a avut procurorii pe care i-a vrut, anchetatorii si judecatorii pe care i-a vrut, si-a pus sef la DNA si la Parchet pe cine a vrut, la fel la serviciile secrete (...) Traian Basescu este cel care a incercat, in acesti ani, sa fie barbat. Eventual, barbat de stat. Pe mine nu m-a impresionat. Poate le-a impresionat pe colegele sale carora a incercat azi sa le faca o favoare. Insa, Traian Basescu nu mai reuseste de mult timp sa schimbe agenda publica".

Nastase continua atacurile la adresa presedintelui acuzandu-l pe acesta ca a creat o diversiune de la cazul Ridfzi.

"De 12 ori a rostit numele meu intr-un discurs referitor la raportul de tara, desi Comisia Europeana nu ma acuza de nimic. In schimb, in toata aceasta perioada, presedintele nu a rostit practic deloc numele doamnei Ridzi, nici macar atunci cand a investit noul ministru".

Social democratul explica in continuare starea dosareleor sale si sustine ca Basescu a instigat la incalcarea Constitutiei. "Basescu a instigat sa se incalce Constitutia si a cerut, repetat, ca votul, in cazul meu, sa fie reluat, in ciuda tuturor incalcarilor de lege, de Constitutie si de bun-simt pe care o astfel de reluare a votului le-ar antrena. Doar un idiot ar mai putea spune acum ca acest 'dosar' este 'blocat' in Parlament. Acest 'dosar', dupa votul Parlamentului, nu mai exista".

Spre finalul postarii Nastase scrie ca "asistam la incercarea presedintelui de a-si proteja familia".

"De fapt, ca sa spunem lucrurilor pe nume, la ce asistam? La incercarea unui presedinte de a acoperi scadalurile din jurul sau si al familiei sale cu tinte false. Asistam la un joc, repetat la nesfarsit, in toti acesti ani, de catre cel care a ajuns presedinte al Romaniei, in 2004, printr-o imensa frauda morala si care, de atunci, face de ras, in permanenta, Romania, in exterior, generand, in interior, doar haos, razbunari si dezbinare".