Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi "a solicitat administratorului retelei informatice din MTS sa stearga date informatice pentru a nu fi descoperite, scop in care, acesta a accesat fara drept sistemele informatice ale Ministerului Tineretului si Sportului si a sters inregistrarile", se arata intr-un comunicat al Parchetului General dat publicitatii joi, remis HotNews.ro.

Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a cerut, joi, Parlamentului demararea procedurilor pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru.

  • Parchetul General: Monica Iacob Ridzi a prejudiciat bugetul Ministerului

Potrivit Parchetului, Monica Iacob Ridzi este acuzata de "savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial (prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu referire la art. 248 din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin.(2) din Codul penal); fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie (prev. de art. 289 din Codul penal rap. la art.17 alin.(1) lit.c) din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.41 alin.(2) din Codul penal); instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic savarsita prin incalcarea masurilor de securitate (prev. de art.25 din Codul penal rap. art. 42 alin.(1) si (3) din Legea nr.161/2003), si instigare la infractiunea de stergere de date informatice fara drept (prev. de art.25 din Codul penal rap. la art.44 alin.(1) din Legea nr.161/2003)."

Potrivit comunicatului, procurorii au indicii ca in cursul anului 2009, Monica Iacob Ridzi, in calitate de ministru al Ministerului Tineretului si Sportului, impreuna cu alti functionari ai acestui minister, ajutati si de administratorii a doua firme private au prejudiciat bugetul ministerului prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca, in prealabil, sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006.