Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a trimis, joi, Parlamentului solicitarea pentru inceperea procedurilor de urmarire penala a fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi. Seful DNA, Daniel Morar, a anuntat, miercuri seara, la Realitatea Tv, ca procurorii anticorptie au audiat-o pe Monica Iacob Ridzi si au trimis dosarul acesteia procurorului generali, pentru ca acesta sa ceara Camerei Deputatilor urmarirea penala impotriva fostului ministru al Tineretului si Sportului.

Daniel Morar a anuntat ca sase persoane au fost puse sub invinuire in cazul Ridzi si ca s-a pus sechestru pe anumite conturi. Cele sase persoane sunt acuzate de fapte de coruptie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase a declarat pentru HotNews.ro ca solicitarea procurorului general va fi discutata luni in biroul Permanent. Potrivit lui Anastase scrisoarea isi va urma pasii procedurali, mai exact va fi analizata de catre comisia juridica si apoi va merge in plen. Deputatii jurisiti vor avea un termen de 10-15 zile pentru a elabora un raport si de a analiza solicitarea.

Luni, 27 iulie, deputatii se vor reuni in sedinta extraordinara pentru a analiza raportul comisiei de ancheta in cazul lui Ridzi. Anastase a declarat ca la sedinta de luni nu se va lua in discutie cererea lui Kovesi .

De Ziua Tineretului, MTS a organizat concerte in Bucuresti, pe plaja din Costinesti si in alte locuri din tara. Pentru aceste evenimente, MTS a cheltuit 628.000 de euro din buget. In urma unei anchete GSP, Ministerul Tineretului si Sportului a fost acuzat ca a acordat aceasta suma unor "firme de apartament" fara a organiza o licitatie.