Conducerea PSD considera ca Radu Mazare nu a incalcat nici o bariera morala sau civica purtand uniforma unui ofiter german din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Desi Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea AntiSemitismului sustine ca primarul Constantei a incalcat legea care interzice promovarea insemnelor naziste, liderii social-democrati se eschiveaza sa dea raspunsuri sau sa ia atitudine. Mircea Geoana si Adrian Severin au refuzat sa comenteze evenimentul in timp ce alti social-democrati considera ca Mazare este "major si vaccinat si poate sa se imbrace cum vrea.

  • Victor Ponta: "Domnul Mazare este major si vaccinat si e dreptul dansului cum se imbraca in timpul liber. Din punctul meu de vedere este o exagerare, nu a venit la partid imbracat in haine naziste asa ca nu are nimeni din PSD ce sa-i reproseze. Si eu am fost imbracat in combinezon in week-end la raliu, e treaba fiecaruia ce face si cum se imbraca. Nu cred ca este vorba de instigare."
  • Mircea Geoana a refuzat sa comenteze atitudinea lui Radu Mazare. Presedintele PSD a inchis telefonul dupa intrebarea reporterului HotNews.ro.
  • Florin Iordache, deputat PSD: "Omul a fost in timpul sau liber si, din punctul meu de vedere, este o prostie sa fie acuzat ca a facut propaganda nazismului. E dreptul fiecaruia sa se imbrace cum vrea iar partidul nu are ce sa spuna intr-o astfel de chestiune."
  • Adrian Severin: "Nu pot sa comentez asa ceva, nu am vazut informatia si nu stiu ce sa va spun. Imi sta capul la cu totul altceva acum. Nu cunosc intamplarea."
  • Daciana Sarbu: "Nu am vazut, nu stiu dspre ce este vorba. Presupun ca a fost o greseala a organizatorilor sau a domnului Mazare. Daca minoritatea evreiasca a protestat cred ca ar trebui sa-si ceara scuze, dar nu se pune problema sa-l sanctioneze partidul. Nu are nici o legatrura cu evenimentul in sine."

Primarul Radu Mazare a aparut pe scena unei prezentari de moda, duminica seara, imbracat in uniforma de ofiter german, in fata unui public numeros. Alaturi de edil a venit si fiul acestuia, purtand uniforma de ordonanta de ofiter german. Impreuna, cei doi au defilat in fata spectatorilor in pas de parada.