Dupa ce, sambata dimineata, presedintele Traian Basescu a fost fluierat si huiduit la Tusnad, in timpul unui discurs despre autonomie, de catre tinerii maghiari prezenti, sambata seara a venit randul ministrului Turismului. Elena Udrea a fost huiduita si fluierata, atat la sosire, cat si la plecare, la Festivalul de Jazz de la Gărâna. Ministrul Turismului a declarat, ulterior, ca reactia spectatorilor ar fi fost cauzata de faptul ca a trecut prin fata publicului in timpul concertului, potrivit Mediafax.

Concertul de sambata seara din cadrul Festvalului de Jazz Gărâna, desfasurat la Poiana Lupului, in judetul Caras-Severin, a inceput in jurul orei 19.00. Elena Udrea a sosit in jurul orei 22.30, in timpul concertului trupei John Abercrombie Group, insotita de oficialitati locale si de organizatori ai evenimentului.

La sosirea delegatiei, o parte din spectatorii prezenti au fluierat si huiduit indelung. Fara sa faca vreun comentariu, ministrul s-a indreptat, prin fata publicului, catre zona VIP, unde a ramas aproximativ o ora.

John Abercrombie a intrebat publicul, in engleza, ce s-a intamplat, iar inginerul sau de sunet i-a explicat. Dupa ce a primit explicatia, Abercrombie le-a spus spectatorilor, razand, ca trupa va continua sa cante, indiferent ce s-ar intampla.

Dupa o ora, Elena Udrea a fost condusa de organizatori spre o iesire laterala, insa spectatorii au observat-o si au inceput din nou sa huiduie. Ministrul Turismului sustine insa ca reactia publicului, pe care o considera justificata, a fost determinata de faptul ca, la sosire, ea a trecut, impreuna cu delegatia, prin fata spectatorilor spre zona amenajata de organizatori.

  • Elena Udrea: Era intuneric, spectatorii nu aveau cum sa ma recunoasca

Udrea apreciaza ca publicul a reactionat pentru ca a fost deranjat in timpul concertului, adaugand insa ca, din cauza intunericului, spectatorii nu au avut cum sa distinga cine sunt persoanele care trec prin dreptul scenei in timpul spectacolului.

A treisprezecea editie a Festivalului de Jazz Gărâna a inceput vineri, in Poiana Lupului din satul Gărâna, aflat la cativa kilometri de Resita. Printre invitatii editiei din acest an au fost John Abercrombie Group, Bega Blues Band, trupa fostului chitarist al formatiei Phoenix, Bela Kamocsa, si Ulrich Drechsler-Fortune Cookie, cea mai bine vanduta trupa de jazz din Austria.