"Iesirea Romaniei din criza se va produce odata cu schimbarea lui Traian Basescu", a afirmat, duminica, liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc. "Guvernul se afla de 6 luni in urma crizei, iar Traian Basescu este un tip conflictual, care aduce deservicii Romaniei. Inca 5 ani cu Traian Basescu ar fi prea mult pentru tara", a afirmat Hrebenciuc, care l-a acuzat pe seful statului ca "i-ar fi provocat, sambata, pe tinerii maghiari, in scop electoral".

  • "Ieri am vazut o scena pe care nu credeam ca mai putem sa o vedem in Romania secolului XXI, membra a Uniunii Europene. Am asistat la provocarea, de catre seful statului, a tinerilor maghiari. Cine ii provoaca pe maghiari castiga voturile romanilor din Ardeal. Actiunea iresponsabila a presedintelui Basescu din motive strict electorale va aduce deservicii Romaniei, in conditiile in care tara noastra e recunoscuta ca un model in Europa cu privire la modul in care a reusit sa solutioneze problemele minoritatilor nationale", a adaugat Viorel Hrebenciuc.
  • "Inca 5 ani cu Basescu inseamna prea mult pentru tara. Basescu e un tip conflictual si creeaza deservicii Romaniei. Natura sa conflictuala si iresponsabila aduce deservicii si in plan extern, dovada ca, in acest moment, Romania are relatii incordate cu toti vecinii sai", a mai spus Hrebenciuc.

Liderul social-democrat este de parere ca, daca nu se iau masuri, Romania nu va evita derapajul economic, si a cerut PD-L sa prezinte, luni, in sedinta Coalitiei, precizari despre planul de masuri anti-criza propus de PSD.