Nicolae Nemirschi va pleca de la Ministerul Mediului "imediat", in cazul in care membrii comisiei de ancheta din Camera Deputatilor vor recomanda inceperea urmaririi penale in cazul acestuia, a declarat, miercuri, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea la Antena 3, potrivit NewsIn. Liviu Dragnea a adaugat ca PSD nu va astepta ca Nemirschi sa fie demis de Emil Boc.

"Daca aceasta Comisie de ancheta isi incheie raportul tot cu genul asta de recomandare ca in cazul Ridzi, Nemirschi pleaca imediat. Sa lamurim lucrurile. El va pleca datorita partidului, nu ca il va demite premierul daca ajungem acolo. Eu sper sa nu ajungem acolo. Lasam comisia sa-si faca treaba, ea trebuie sa termine un raport", a afirmat Liviu Dragnea.

In ceea ce priveste cazul Ridzi, Dragnea este de parere ca "Eu cred ca a fost o greseala din partea noastra. Noi trebuia sa cerem demisia dupa o saptamana, 10 zile, 12 zile cand scandalul se amplifica. Trebuia sa facem o discutie in coalitie, barbateasca, sa spunem ".

Comisia de ancheta a Camerei Deputatilor analizeaza atribuirea directa de catre Ministerul Mediului a unui contract de publicitate in valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising. Comisia isi va relua activitatea pe data de 27 iulie.

Nicolae Nemirschi este cercetat si de procurori, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a sesizat, pe 23 iunie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul ministrului, pentru cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratiile de avere. ANI s-a sesizat din oficiu dupa ce presa a semnalat existenta unor neconcordante intre declaratiile de avere depuse de ministrul Mediului in data de 5 ianuarie 2009, respectiv 15 iunie 2009.