Liderul liberal Crin Antonescu il acuza de "duplicitate, complicitate si ipocrizie" pe seful statului, dupa declaratiile acestuia in cazul Monica Iacob Ridzi. In plus, liderul PNL ii cere lui Traian Basescu sa ii numeasca pe oamenii politici care ar fi cumparat stiri pozitive.

"Domnul presedinte Traian Basescu, intr-un mod stupefiant, la care recunosc ca nu ma asteptam nici macar eu, care nu ma astept la multe lucruri bune din partea presedintelui, a dovedit inca o data duplicitate, complicitate si toleranta pentru un sistem pe care domnia sa a incercat sa-l descrie cu totul partial si tendentios si a mai dovedit inca o data domnul presedinte foarte multa demagogie si ipocrizie", a afirmat Crin Antonescu, citat de NewsIn.

Candidatul PNL la alegerile prezidentiale il acuza pe Traian Basescu de faptul ca "nu s-a delimitat in mod explicit" de ceea ce a facut Monica Iacob Ridzi in calitate de ministru si ii cere sefului statului sa isi asume responsabilitatea "pentru clanul sau".

"A spus cum am spus si eu si altii despre cazul Ridzi, ca nu e decat varful icebergului. Domnul presedinte ar trebui sa vorbeasca de restul icebergului si ar trebui sa-si asume responsabilitatea ca acest iceberg inseamna, de fapt, sistemul clanului sau, protejatilor sai, ca, pana una alta, dovedite sunt fapte ale unei persoane care face parte din anturajul politic al domniei sale si al familiei domniei sale", a adaugat Crin Antonescu.

Crin Antonescu este de parere ca seful statului "ar avea datoria sa spuna ce alti oameni politici au mai facut asemenea tranzactii ilegale cu presa, cine sunt, caror partide politice apartin, cine sunt cei care au facut aceste tranzactii".

Marti, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, Traian Basescu a acuzat o intelegere "murdara" legata de difuzarea gratuita a unor clipuri electorale in campania pentru PE de catre televiziunile comerciale in schimbul unor bani publici primiti de la politicieni.