Sorina Luminita Placinta, senator ales in 2008, este propunerea facuta de Emil Boc pentru preluarea sefiei Ministerului Tineretului si Sportului, dupa demisia Monicai Iacob Ridzi. Declaratia de avere si blogul personal al Sorinei Placinta (nascuta la Focsani, in 1965) arata ca viitorul ministru este un prosper om de afaceri in domeniul textilelor si constructiilor, care detine - printre alte proprietati - si o casa in Elvetia. Din CV-ul Sorinei Placinta lipseste insa orice conexiune cu obiectul de activitate al ministerului Tineretului si Sportului, la fel cum lipseste si din declaratiile politice facute in calitate de senator.

Sorina Placinta este si vicepresedintele grupului de prietenie cu Suedia, tara de origine a sotului sau, Stefan Sobota (sursa)

Premierul Emil Boc a acceptat, marti, demisia ministrului Tineretului si Sportului si a inaintat presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o noua nominalizare pentru aceasta functie: senatorul Sorina Luminita Placinta, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Sorina Luminita Placinta este parlamentar PDL, ales in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr.41 Vrancea. Este membru in comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei si vicepresedinte al comisiei pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala.

Ceremonia de investire a noului ministru are loc marti, la ora 19.30, la Palatul Cotroceni.

Sorina Luminita Placinta este un prosper om de afaceri

In 1994, ea a infiintat, impreuna cu sotul ei, Stefan Sobota, firma SORSTE, actionara in proportie de 92% in Milcofil Focsani, cu o investitie initiala de 50.000 de dolari.

In prezent, Sorste S.A. lucreaza doar pentru export, in general mass-production pentru nume ca Valentino, Bennetton, H&M, Ikea si altii, potrivit informatiilor postate pe blogul viitorului ministru.

Sorina Placinta mai detine companiile Milcovil S.A. si Artifex S.R.L. Investitia la aceasta ultima societate se ridica la aproape 25 de milioane de dolari, ingloband aproximativ 100.000 metri patrati de teren, hotelul Fashion Center, clinica Medicover (dedicata in special celor 2.000 de angajati), si proiectul unui mic cartier pentru oamenii cu care lucreaza.

Monica Iacob Ridzi a demisionat marti de la Ministerul Tineretului si Sportului. Ridzi a declarat ca: "familia mea nu mai poate suporta prelungirea acestei situatii. Mama este deja bolnava". Raportul final al comisiei parlamentare de ancheta in cazul ministrului Ridzi propune inceperea urmaririi penale, pentru comiterea infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu. Anterior conferintei, Monica Iacob Ridzi s-a intalnit la sediul guvernului cu premierul Emil Boc iar surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca ministrul si-a inaintat demisia.