Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca studiul de fezabilitate pentru autostrada care va face legatura intre Moldova si Transilvania va fi inceput in doua-trei saptamani, dupa care va fi identificata o solutie financiara pentru demararea proiectului, transmite Mediafax.

  • "Studiul de prefezabilitate exista, acum urmeaza sa facem un studiu de fezabilitate care va demara in doua-trei saptamani. In sase-sapte luni sper ca acest studiu sa fie gata, depinde si de ofertele pe care le vom primi pentru realizarea acestuia. Cu siguranta acest studiu va fi scump, pentru ca este vorba de o autostrada de 310 kilometri. Probabil ca nu vom da toti banii anul acesta, pentru ca avem in total 50 milioane de lei alocati la acest capitol pe intreaga tara. Vom da in 2009 doar un avans."
  • "Doar dupa ce avem acest studiu finalizat, putem merge la Banca Europeana de Investitii, la Guvern sau sa ne gandim la concesionare. Este un traseu dificil de autostrada, sunt 300 de kilometri cu relief accidentat. Daca vom avea bani vom incepe lucrarile, dar daca nu vor fi, atunci macar sa fim pregatiti sa o bagam din 2013 pe fonduri europene."