Parlamentarul olandez Geert Wilders, fondatorul Partidului pentru libertate, de extrema dreapta, crede ca Romania si Bulgaria ar trebui excluse din Uniunea Europeana, deoarece sunt foarte corupte si nu sunt pregatite pentru a fi membri ai familiei europene, potrivit Euronews.

Intrebat daca Ucraina ar trebui inclusa in UE, Geert Wilders a raspuns: "Nu, eu cred ca nicio alta tara nu ar trebui sa se mai alature UE. Eu sustin chiar excluderea Romaniei si a Bulgariei din Uniunea Europeana. In Parlamentul olandez, partidul meu a votat impotriva ratificarii tratatului care a autorizat aderarea Romaniei si a Bulgariei".

El a sustinut ca olandezii cred ca Europa este suficient de mare, in acest moment, si nu mai doresc noi membri in UE.

"Ar trebui sa avem o Europa restransa, cu sarcini limitate, in locul unei Europe extinse, chiar daca ar avea o influenta mai mare. Eu cred ca aceste doua tari nu sunt pregatite deloc. Nu sunt pregatite si sunt extrem de corupte", a argumentat parlamentarul olandez.

El a precizat ca se opune unei Europe federale, si cere ca Olanda sa ramana independenta, iar cooperarea cu celelalte tari membre trebuie sa fie strict economica.

Geert Wilders, cunoscut pentru opiniile sale anti-islamice, s-a pronuntat ferm si impotriva unei eventuale aderari a Turciei la UE.

Precizand ca nu are nimic impotriva acestei tari - "un partener foarte respectabil in NATO", Wilders a spus ca turcii nu sunt membri ai familiei europene.

"A fi un vecin bun nu este acelasi lucru cu a fi membru al familiei. Si, in plus, Turcia este o tara islamica", a continuat el, adaugand ca aderarea Turciei ar costa tarile europene foarte multi bani si ar insemna cresterea semnificativa a migratiei - "ultimul lucru de care am avea nevoie".

Partidul lui Geert Wilders a obtinut, la ultimele alegeri europene, peste 16%, ceea ce pare sa indice ca ideile promovate de acesta se bucura de o sustinere in crestere in Olanda.