Ministrul Mediului, Nicolae Nermirschi, va fi audiat miercuri, de la ora 10.30, de Comisia de ancheta privind contractul de publicitate atribuit de minister, a declarat marti pentru NewsIn presedintele forului, Mircea Dusa.

Dusa a precizat ca, pe langa ministru, va fi audiat, tot miercuri, si Secretarul General al ministerului, urmand ca joi sa fie chemati in fata Comisiei directorii care au semnat contractul de publicitate si membrii Departamentului de achizitii.

Camera Deputatilor a aprobat, pe 24 iunie, infiintarea unei Comisii de ancheta care vizeaza contractul atribuit de Ministerul Mediului in campania de promovare a programului operational sectorial Mediu Lot 2 Difuzare/Publicare la data de 28 aprilie 2009, comisie propusa de PD-L si PNL. Proiectul de hotarare pentru constituirea acestei comisii a primit 186 voturi pentru, un vot impotriva si o abtinere.

Comisia urmeaza sa verifice legalitatea alegerii procesului de negociere cu o singura firma, fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, organizat de ministerul condus de Nicolae Nemirschi.