Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat luni dupa sedinta Biroului Permanent al PD-L ca partidul nu si-a schimbat pozitia oficiala fata de cazul Ridzi: "nu vom fi scut pentru nici un membru de partid, daca justitia va dovedi vinovatia in secunda doi premierul va propune schimbarea". Flutur a precizat insa ca in sedinta de luni nu s-a discutat despre demisia Monicai Iacob Ridzi.

Tot luni liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, inaintea sedintei Coalitiei, ca imaginea Guvernului si a premierului sunt afectate de "situatia nefericita" privind scandalul Ridzi, adaugand ca PSD evita sa dea sfaturi PDL.

Presedintele PSD Mircea Geoana s-a rezumat sa declare ca problemele economice sunt mai importante in acest moment decat situatia de la Ministerul Tineretului.

Democrat-liberalii au refuzat sa faca declaratii in legatura cu scandalul Ridzi, premierul Emil Boc, ministrii Vasile Blaga si Adriean Videanu evitand presa.

Declaratii Gh. Flutur:

  • au fost mai multe discutii pe tema administratiei publice locale
  • guvernul a decis sa invite in fiecare saptamana doua judete la discutii
  • este necesara modificarea legislatiei in domeniul urbanismului
  • la sfarsit doar cateva minute s-a discutat depre cazul Monicai Iacob Ridzi. PD-L nu se va aseza de-a curmezisul pentru niciun membru de partid daca se declanseaza urmarirea penala
  • in partid au mai aparut anumite voci, dar pozitia oficiala ramane aceeasi: nu ne vom opune urmaririi penale, in secunda doi premierul va propune schimbarea
  • lucram cu aceeasi unitate de masura pentru orice membru... nu vom fi o galerie de sustinere daca se dovedeste vinovatia

O comisie parlamentara de ancheta urmeaza sa se pronunte in privinta informatiilor aparute in presa care o incrimineaza pe ministra Tineretului si Sportului ca ar fi folosit in mod fraudulos fondurile alocate Zilei Tineretului.

Update: Monica Iacob-Ridzi a venit dimineata devreme la sediul PDL si a plecat in timpul conferintei de presa pentru a-i evita pe jurnalistii, desi Flutur declarase ca nu stie de ce ministrul Tineretului nu a participat la sedinta BPN, informeaza NewsIn.