Premierul Emil Boc a infirmat sambata informatiile vehiculate de presa potrivit carora presedintele Traian Basescu l-ar fi sunat pentru a-i spune ca nu este de acord cu demiterea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, relateaza NewsIn.

"N-a fost niciun telefon de la presedintele Romaniei, nu am discutat aceasta tema", a declarat Emil Boc, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora el ar fi cerut vineri demisia Monicai Iacob Ridzi, insa, ulterior, s-ar fi razgandit, la interventia presedintelui Basescu.

Boc a precizat ca PDL, "spre deosebire de alte partide", nu va impiedica justitia sa afle adevarul in acest caz.

"Cel putin din perspectiva Partidului Democrat Liberal, nici un ministru nu va beneficia de protectie speciala in raport cu justitia. Monica Iacob-Ridzi va merge, va da socoteala in fata justitei si, evident, va raspunde din punct de vedere legal si politic pentru ceea ce face", a precizat Boc.

Primul ministru a reafirmat ca orice ministru pentru care se va cere inceperea urmaririi penale va fi demis in aceeasi zi.

Sulfina Barbu: Ridzi nu are motive sa-si depuna mandatul

Presedintele organizatiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a afirmat ca, in opinia sa, Monica Iacob-Ridzi nu are motive sa-si depuna mandatul si ca partidul este cel care va trebui sa ia o decizie.

"Din moment ce doamna ministru nu are motive pentru a-si depune mandatul, partidul este cel care trebuie sa decida in continuare cum evolueaza lucrurile", a afirmat Sulfina Barbu, pentru Antena 3.

Ea a admis ca scandalul creat in jurul cheltuirii sumei de 630.000 de euro din bugetul Ministerului Tineretului si Sportului a adus prejudicii de imagine PDL.

"Cu siguranta, orice scandal aduce prejudicii unei formatiuni politice cand este vorba de un lider national al partidului respectiv. Sigur, a adus prejudicii de imagine PDL. Cu siguranta vom discuta in BPN de luni (6 iulie, n.r.)", a adaugat ea.