Monica Iacob Ridzi nu si-a depus demisia si nici nu si-o va depune, au declarat, pentru HotNews.ro, surse politice, contrazicand astfel zvonurile potrivit carora ministrul Tineretului si Sportului ar fi urmat sa demisioneze. "Este vorba despre o dezinformare", sustin sursele citate.

UPDATE: Monica Iacob-Ridzi a dezmintit informatia "vehiculata in mass-media pe surse" potrivit careia si-ar fi dat demisia, intr-un comunicat al Partidului Democrat-Liberal.

UPDATE 2: "Orice ministru pentru care se va cere urmarirea penala, de catre Parlament sau de catre DNA, va fi demis in aceeasi zi", a afirmat, vineri, premierul Emil Boc. Pana atunci, primul ministru le-a recomandat jurnalistilor "sa asteptam anchetele judiciare in curs sa-si spuna solutia".

"Dezmint informatia vehiculata in mass-media pe surse potrivit careia mi-am depus demisia din functia de ministru. Din respect pentru o informare corecta a opiniei publice, rog mass-media sa ia in considerare doar pozitia mea oficiala", potrivit sursei citate.

Unele surse politice dadeau ca sigura, vineri la pranz, demisia ministrului Tineretului si Sportului, in urma scandalului iscat de cheltuirea, de catre institutia condusa de Monica Iacob Ridzi, a aproape 600 de mii de euro pentru organizarea spectacolului de Ziua Tineretului.

“Ma oboseste aceasta solidaritate tiganeasca a PD-L cu Ridzi. E imprumutata de la PSD. Aduceti-va aminte de acea solidaritate cu Bivolaru, cand nu mai conteaza daca omul e vinovat sau nu este vinovat, trebuie sa fim solidari. Eu cred ca trebuie sa terminam acest lucru cat mai repede, pentru ca nu cred ca este important pentru PDL ca in fiecare zi sa dea raspunsuri despre Ministerul Tineretului si Sportului”, a afirmat, vineri, vicepresedintele democrat-liberal Cezar Preda, citat de NewsIn, inainte ca informatiile privind demisia iminenta a Monicai Iacob Ridzi sa apara in presa.

  • Spectacolul de Ziua Tineretului, platit de Media Pro Production

Reprezentantul Media Pro, Costi Mocanu, audiat de comisia de ancheta care verifica contractele de la Ministerul Tineretului si Sportului, le-a spus joi parlamentarilor ca Media Pro Production a organizat evenimentul de la Costinesti. Mai exact, MediaPro Production si Nestle au suportat costurille scenei de la Costinesti si au organizat tot evenimentul. Desi in contract era specificat ca firma Artisan Consulting urma sa plateasca din banii MTS, potrivit lui Mocanu, cheltuielile cu artistii, scena, luminile si sonorizarea au fost suportate de Media Pro Production.

"Actiunea de la Costinesti a fost organizata de Media Pro Pictures, noi le-am dat acceptul sa foloseasca brandul MTV, au avut voie sa organizeze MTV Days. Bugetul total al acestei actiuni a fost suportat de Media Pro Pictures si partenerul ei comercial in aceasta actiune, care este firma Nestle, noi am cumparat drepturi de televizare pentru acest eveniment, noi Pro Tv SA", a declarat Mocanu in timpul audierilor.

La intrebarea deputatului PD-L, Sever Voinescu cine a dat banii si s-a ocupat de organizare, Mocanu a raspuns clar: "Media Pro Production. Scena pe care s-a desfasurat evenimentul brenduit de catre noi, MTV Days, scena mare, colorata intens in rosu datorita advertiserului, a fost inclusa in bugetul de productie al evenimentului MTV Days organizat de catre Media Pro Pictures, prin urmare costurile acestei scene au fost suportate de catre ei", a explicat directorul executiv al PRO TV.

Deputatii i-au cerut lui Mocanu sa le puna la dispozitie contractele incheiate cu firma contractata de MTS: "Sa nu ne cereti insa un contract direct intre noi si Ministerul Tineterului si Sportului, pentru ca el nu exista", a spus Mocanu.

In contractul semnat de Ministerul Tineretului si Sportului cu firma Artisan Consulting era prevazuta plata pentru organizarea de la Costinesti, banii pentru scena, efectele speciale si artistii. Mai exact, MTS a dat bani firmei Consulting sa se ocupe si sa plateasca ceea ce a cheltuit Media Pro.