Fostul prim-ministru Adrian Nastase, aflat miercuri in vizita in judetul Cluj, a avut parte de o surpriza neplacuta in momentul in care a dorit sa viziteze santierul Autostrazii Transilvania, la intersectia autostrazii cu soseaua E60, in dreptul localitatii Gilau, relateaza citynews.ro.

Angajatii companiei Bechtel i-au interzis fostului prim-ministru accesul pe santier, anuntandu-l ca nu are aprobare de la CNADNR.

In aceasta situatie, Nastase i-a rugat pe responsabilii Bechtel sa anunte conducerea companiei ca este aici si ca ar dori sa intre pe santier.

Fostul premier a acuzat faptul ca oficialii Bechtel i-au refuzat accesul pe santier deoarece au primit ordine de la ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Domnul Berceanu a transmis acest ordin. Oamenii de la Bechtel nu au ce sa faca pentru ca domnul ministru vrea sa-l aduca pe 'primul-ministru' Traian Basescu sa taie panglica la cei 42 de kilometri", a declarat Nastase.

Seful PSD Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, insa, ca reprezentantii partidului au facut inca de acum trei zile demersurile necesare obtinerii autorizatiei de a intra pe santierul Bechtel. "Senatorul de Maramures, Sorin Bota, seful departamentului de transporturi al PSD la nivel central, a cerut companiei Bechtel acordul pentru ca delegatia sa viziteze doua puncte de pe autostrada, respectiv viaductul de la kilometrul 52 si cel de la intersectia cu DJ 107L, in localitatea Vlaha", a declarat Cuibus, pentru citynews.ro.

Contractul privind constructia autostrazii Transilvania a fost semnat in perioada in care Adrian Nastase ocupa functia de prim ministru. Ulterior, atat PD-L, cat si PNL, au acuzat costurile foarte mari ale autostrazii si nereguli in desemnarea constructorului, dar contractul nu a putut fi desecretizat in totalitate.